Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Mάγεψαν οι χορευτές της Νάξου στα ΕΛΥΜΝΙΑ 2013

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η χορευτική ομάδα της συναξιας μετά την συμμετοχή της στο 36ο
φεστιβάλ ΤΑ ΕΛΥΜΝΙΑ 2013. Ο γλυκός ήχος των οργάνων από το Βασίλη και Στέλιο Κλουβάτο, οι οποίοι συνόδεψαν το χορευτικό, σε συνδυασμό με το ζωντανό
χορό των παϊδιών μάγεψαν τους θεατές και τους ξεσήκωσαν κυριολεκτικά!!!
Στην παράσταση έλαβαν επίσης μέρος τα χορευτικά από την Κύπρο, το Ναύπλιο και το
Ριζοχώρι Νάουσας με τους εξίσου δυνατούς και πυρρίχιους χορούς τους!
Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία για πρώτη φορά η εθελοντική ομάδα της ΣΥΝΑΞΙΑΣ να εκπροσωπήσει το νησί μας σε μια τόσο αποδιοργανωμένη παράσταση παραδοσιακών χορών!
Το κίτρο και η γραβιέρα που κεράσαμε στους παρευρισκόμενους ήταν ένα γερό δέλεαρ για να επισκεφτούν τη Νάξο μας!
Επιστρέφουμε και εμείς με τις πιο όμορφες εντυπώσεις και την ελπίδα να ξανασυμμετάσχουμε σε ένα αντίστοιχο φεστιβάλ.
Μπράβο στους χορευτές και τους οργανοπαίκτες και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η αποστολή.
Η δασκάλα του χορευτικού...

    Τα Ελύμνια είναι μια σειρά εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται από τα μέσα Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου στη πόλη και τα χωριά της Λίμνης, στη Βόρεια Εύβοια. Στην ουσία δεν είναι μια συγκεκριμένη εκδήλωση αλλά μια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικού ενδιαφέροντος, όπως διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, χορευτικές παραστάσεις, αθλητικές εκδηλώσεις και αγώνες εντός και εκτός θαλάσσης, εκθέσεις καλλιτεχνικού και γενικού ενδιαφέροντος και πλήθος άλλων, που ποικίλουν ανάλογα με τη χρονιά και την φαντασία των διοργανωτών τους. Διοργανώνονται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελυμνίων σε συνεργασία με τους άλλους φορείς και συλλόγους της πόλης και συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου, ντόπιους και ξένους που διαμένουν στα τουριστικά καταλύματα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: