Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των φίλων του Παναθηναϊκού στη Νάξο

Τ. Λουκανίδης: Μια απο τις μεγαλύτερες
μορφές του Ελληνικού Ποδοσφαίρου
του Ι. Λογαρά (με φωτογραφίες)
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 το βράδυ στο κέντρο «Day -Night” στη Χώρα της Νάξου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊού Α.Ο. Νάξου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φιλοξενούμενοι του σωματείου οι διακεκριμένοι αθλητικοί παράγοντες-αθλητές της αθηναϊκής ομάδας Τάκης Λουκανίδης και Δημήτρης Ιτούδης, τους οποίους η διοίκηση του συνδέσμου των Ναξίων φιλάθλων του ΠΑΟ βράβευσε απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες.
Μέσα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα και με κατάλληλη φιλο-Παναθηναϊκή μουσική υπόκρουση και με φόντο την υποβλητική νυκτερινή εικόνα της πόλης, οι φίλοι του Παναθηναϊκού είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά στους γνωστούς αυτούς υψηλούς προσκεκλημένους και πολλοί να φωτογραφηθούν ή και να συνομιλήσουν μαζί τους και συγκεκριμένα με τον κ. Λουκανίδη, μια σημαντική φυσιογνωμία του ελληνικού αθλητισμού, έναν από τους παλαιούς θρύλους του ελληνικού ποδοσφαίρου, ιδίως κατά τα έτη 1961-1969 που έπαιζε στην ομάδα του Παναθημαϊκού και ο οποίος με τη σοβαρότητα, αλλά και φιλικότητά του δεν αρνείτο να φωτογραγηθεί με όποιον του το ζητούσε. Ομοίως και ο κ. Ιτούδης, ο οποίος είναι προπονητής της ομάδας του ΠΑΟ στο μπάσκετ και διετέλεσε βοηθός του γνωστού παλαιότερα προπονητή του Παναθηναϊκού στην καλαθοσφαίριση με τις πολύ σημαντικές επιτυχίες Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Την πίτα του ναξιακού Συνδέσμου Φιλάθλων του Παναθηναϊού (που ιδρύθηκε το 2000) έκοψε ο πρόεδρός του κ. Γιώργος Γιαννάκης. Μετά τη βράβευση των διακεκριμένων αθλητών, το σωματείο βράβευσε με τιμητική πλακέτα (βραβείο «Μανώλης Μάκαρης») και τον συμπολίτη μας κ. Νίκο Αρμαδώρο για τις υπηρεσίες του προς αυτό.
Τέτοιες εκδηλώσεις (όπως η κοπή της πίτας των Ναξίων φιλάθλων του Παναθηναϊκού) έχουν αρκετό ενδιαφέρον γιατί φέρνουν τους Ναξιώτες σε επαφή με διακεκριμένους αθλητές (που ζουν στην Αθήνα κυρίως) και τους οποίους έχουν την ευκαιρία να τους δουν από κοντά και να συνομιλήσουν μαζί τους.
Σημειώνουμε ότι στη Νάξο υπάρχουν σωματεία φιλάθλων όχι μόνο του Παναθηναϊκού, αλλά και του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ (που διαθέτουν και αντίστοχες αίθουσες-λέσχες) και δίνεται η ευκαιρία σε φιλάθλους της ίδιας ομάδας να έχουν μεταξύ τους πιο στενούς φιλικούς δεσμούς, να παρακολουθούν από κοινού από την τηλεόραση τους αγώνες των αγαπημένων ομάδων τους και αυτό συμβάλλει ώστε με την ποικιλία δραστηριότητων και εκδηλώσεων (όπως οι προαναφερθείσες, αλλά και με πολλές άλλες ποικίλης μορφής) η ζωή στη Νάξο να είναι άνετη ακόμη και τους χειμερινούς μήνες που ο πληθυσμός της μειώνεται σημαντικά σε σχέση με το καλοκαίρι και κάνει ώστε ο κάτοικος του νησιού να μη νιώθει απομόνωση και πλήξη.
Γιάννης Λογαράς






Δεν υπάρχουν σχόλια: