Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Επιστολή Δεκαβάλλαγια την ενίσχυση των "Κοινωνικών Δομών"

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Απασχόλησης, Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τις «Κοινωνικές δομές», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Με την παρούσα επιστολή μου, ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας θέσω το αίτημα του συνόλου των αιρετών και των μελών των τοπικών μας κοινωνιών, για την διαρκή και σταθερή χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών, όπως είναι το πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’, τα ‘’ΚΗΦΗ’’, κλπ.
Στις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες όπου το κράτος πρόνοιας καθημερινά συρρικνώνεται , οι προαναφερόμενες κοινωνικές δομές, αποτελούν το ‘’στήριγμα’’ των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.
Ειδικότερα στο νησιωτικό χώρο όπου οι κρατικές υγειονομικές και προνοιακές δομές, είτε απουσιάζουν ολοκληρωτικά, είτε είναι υποστελεχωμένες, οι κοινωνικές δομές των ΟΤΑ προσφέρουν ουσιαστικό έργο και στηρίζουν τους νησιώτες.
Η απρόσκοπτη όμως λειτουργία τους απαιτεί την συνεχή ροή της αναγκαίας χρηματοδότησής τους και από εθνικούς πόρους, αλλά και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στις προαναφερόμενες δομές.
Η οικονομική και εργασιακή διασφάλιση της λειτουργίας των κοινωνικών δομών, θα έχει ως αποτέλεσμα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, παράλληλα τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι αποδέκτες των υπηρεσιών θα αισθάνονται ασφαλείς.
Κατανοούμε τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και τους περιορισμένους οικονομικούς πόρους που διαθέτετε, αλλά οι κοινωνικές δομές ειδικότερα του νησιωτικού χώρου, θα πρέπει να βρίσκονται πάντα στην ‘’πρώτη γραμμή’’ των προτεραιοτήτων σας.
Προσδοκώντας στην ανταπόκρισή σας και στην απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του συνόλου των υπαρχουσών κοινωνικών δομών, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων».
Από το Γραφείο Τύπου
του Τ. Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: