Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Για "διχαστικές" και "ρατσιστικές" επιλογές κατηγορεί τον Μητροπολίτη η Γενική Συνέλευση του Πνευματικού Κέντρου Κωμιακής





Η μεγάλη αντίδραση των Κωμιακιτών, με τη συμμετοχή όλων των φορέων, στο εξώδικο-έξωση που απέστειλε η εκκλησία προς τα ΔΣ των συλλόγων του Πνευμ. Κέντρου και Γυναικών, είχε σαν αποτέλεσμα την προσωρινή υπαναχώρηση της εκκλησίας από την διεκδίκηση της ιδιοκτησίας και της χρήσης της αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου, με δήλωση του μητροπολίτη Παροναξίας σε ραδιοφωνικό σταθμό, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δίνει οριστική λύση.
Πάγια θέση μας είναι ότι το Πνευμ. Κέντρο ανήκει
αποκλειστικά και μόνο σε όλους τους Κωμιακίτες, των οποίων είναι και δημιούργημα. Τη διαχείριση και την ευθύνη για τη λειτουργία και την περιουσία του, έχει αποκλειστικά το εκάστοτε ΔΣ, το οποίο απολογείται στα μέλη του και όλους τους Κωμιακίτες.
Η δήλωση του μητροπολίτη ότι όλα είναι υποκινούμενα από μια ομάδα ατόμων, που είναι εχθροί της εκκλησίας, κρίνεται τουλάχιστον προσβλητική για τους απανταχού Κωμιακίτες που κινητοποιήθηκαν άμεσα και αυθόρμητα, λειτουργεί διχαστικά με το διαχωρισμό των κατοίκων σε πιστούς και μη πιστούς, εκκλησιαζόμενους και μη, και ρατσιστική την επιλογή, σε ποιους θα δίνει ή θα αποσύρει την ευλογία του.
Το πνευματικό Κέντρο Κωμιακής είναι ο μόνος πολιτιστικός χώρος στο χωριό και είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξάρτητα από πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις.
Κωμιακή 28/2/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: