Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πρωτοφανής καυγάς στη Βουλή μεταξύ της Ρ. Μακρή (ΑΝ.ΕΛ.) και της Σ. Βούλτεψη (ΝΔ)


Σε πρωτοφανή καυγά μεταξύ της Σ. Βούλτεψη της ΝΔ και της Ρ. Μακρή των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξελίχθηκε μια διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ. Τ. Κουίκ στη συζήτηση στη Βουλή το βράδυ της Τρίτης. Μάλιστα, το επεισόδιο συνεχίστηκε και στους διαδρόμους της Βουλής, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι βουλευτές κυνηγούσαν τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να της ζητήσουν το λόγο για τα όσα είπε κατά της κ. Βούλτεψη! Συγκεκριμένα, το επεισόδιο ξεκίνησε από μια διαμαρτυρία του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στην Ολομέλεια διότι ο προεδρεύων Θανάσης Νάκος δεν του έδινε το λόγο. Στο χορό της επίθεσης κατά του Θανάση Νάκου μπήκε και η Ραχήλ Μακρή (φωτογραφία), προκαλώντας την αντίδραση της κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη. Πάντως, η ηγεσία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, «άδειασε» λίγη ώρα αργότερα τη Ρ. Μακρή, καθώς ο Τέρενς Κουίκ τηλεφώνησε στη Σοφία Βούλτεψη για να της ζητήσει συγγνώμη και εκ μέρους του Πάνου Καμμένου, χαρακτηρίζοντας ιεροσυλία όσα ακούστηκαν στην Βουλή για τον Γιάννη Βούλτεψη.
Με δηλώσεις της σήμερα η βουλευτής των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή μιλά για παρανόηση εκ μέρους της Σοφίας Βούλτεψη, δίνοντας διευκρινήσεις για την αναφορά στο όνομα του Γιάννη Βούλετεψη, αλλά διασαφηνίζει ότι δεν πρέπει να ζητήσει συγνώμη διότι η κ. Βούλτεψη την έβρισε επι του προσωπικού.
Οι διάλογοι:
Οι πρωτοφανείς διάλογοι που ακούστηκαν μέσα στη Ολομέλεια (σύμφωνα με όσα είπαν σε δημοσιογράφους βουλευτές που ήταν παρόντες) είναι οι ακόλουθοι:
Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»
Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ»
Σοφία Βούλτεψη: «Εγώ εδώ είμαι και με ξέρουν όλοι. Εσύ που μεγάλωσες;»
Ραχήλ Μακρή: «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»
Βούλτεψη: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»
Ραχήλ Μακρή: «Άμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν»
Σοφία Βούλτεψη: «Αει σιχτίρ ρε παλιοτσόκαρο»
Ακούγοντας την Ραχήλ Μακρή να λέει αυτά για τον Γιάννη Βούλτεψη, η βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Ασημίνα Ξηροτύρη και Δημήτρης Αναγνωστάκης κινήθηκαν απειλητικά προς το έδρανο φωνάζοντάς της: «Ντροπή σου, ο Βούλτεψης ήταν αριστερός ενώ εσύ είσαι χούντα». Η Ραχήλ Μακρή διέφυγε σχεδόν τρέχοντας από την Ολομέλεια συνεχίζοντας να φωνάζει, ενώ πίσω της με φωνές την κυνηγούσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Αναγνωστάκης έξαλλος φώναζε στην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι είναι απαράδεκτη και στον Τέρενς Κουίκ ότι «θα πρέπει επιτέλους κάποιος να τη μαζέψει», ενώ άλλοι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν ότι «για μερικούς από το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα πρέπει να επέμβει ψυχίατρος». Ενδεικτικό της φορτισμένης ατμόσφαιρας είναι και το γεγονός ότι η Σοφία Βούλτεψη λίγο αργότερα ξέσπασε σε κλάματα στο καφενείο τη Βουλής.
Οι δηλώσεις της βουλευτή Ραχήλ Μακρή
Σε σημερινή συνέντευξή της σστο nocommentsgr η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή είπε:
«Υπήρχε χθες συζήτηση για την κύρωση ενός μνημονίου για την συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας για την διαχείριση των δασών της χώρας. Έγινε λοιπόν μία μεθόδευση από το Προεδρείο της Βουλής και ο χρόνος που μας δόθηκε να μιλήσουμε ήταν 3 λεπτά. Στην αγόρευση μου ζήτησα από τον πρόεδρο να μου επιτρέψει επειδή είναι στρατηγικής σημασίας το θέμα για τη χώρα να μιλήσω ένα 15λεπτο. Και να μιλήσει και ο κ. Κουϊκ. Στη διάρκεια όμως της συζήτησης έγινε αλλαγή του προεδρείου και παρότι είχε γραφτεί στα πρακτικά ο κ. Νάκος δεν έδωσε τον λόγο στον κ Κουϊκ κι έλυσε τη συνεδρίαση. Ο κ. Κουϊκ διαμαρτυρόταν και ξεκίνησε η αναστάτωση μιλώντας για πραξικοπηματικές πράξεις μέσα στο Κοινοβούλιο.
Εκείνη τη στιγμή η κ. Βούλτεψη με το γνωστό της ύφος άρχισε να ειρωνεύεται. Και κει ξεκίνησε μια στιχομυθία μεταξύ μας.
Της είπα ότι «εδώ έχετε καταντήσει χούντα». Έτσι ακριβώς. Αυτές ήταν οι εκφράσεις μου. Και βγαίνοντας από την αίθουσα της είπα ότι «αποτελεί ντροπή αυτό που κάνουνε κι ότι θα πρέπει να δει τι έκανε ο πατέρας της στη χούντα».Εννοώντας βέβαια ότι ο πατέρας της ήταν ένας άνθρωπος που φυλακίστηκε από τη χούντα, κι έπρεπε να αναρωτηθεί για τον ίδιο της τον πατέρα με αυτά που γίνονται εδώ μέσα και υπερασπίζεται. Η κυρία προφανώς διαστρεβλώνοντας ή μην καταλαβαίνοντας αυτό που είπα άρχισε να φωνάζει και να χτυπάει πόρτες, να με βρίζει και να φωνάζει στους βουλευτές ότι εγώ είπα για τον πατέρα της ότι ήταν χουντικός κλπ»
Ερωτηθείσα για τους διαλόγους που διέρρευσαν είπε:
«Καταρχήν δεν μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Πως θα πω κάτι τέτοιο. Η κ. Βούλτεψη βγήκε μετά και διέρρεε ότι ο Κουϊκ ζήτησε συγγνώμη μέσω του κ. Καμμένου. Αν ήταν να ζητήσει κάποιος συγγνώμη θα την ζητούσα εγώ. Αυτά τα διαδίδει η κ. Βούλτεψη.Δεν υπάρχει λόγος να ζητήσω συγγνώμη. Η δική μου επίθεση ήταν πολιτική ενώ εκείνης ήταν καθαρά επί προσωπικού».
Ερ: Δεν σας είπε παλιοτσόκαρο;
«Δεν το άκουσα. Αυτό που άκουσα είναι ότι με είπε «άτομο του πεζοδρομίου» και με αποκάλεσε και «ζώο»
Ερ: Κινήθηκαν βουλευτές εναντίον σας;
«Αυτά είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας».
Ερ: Έχετε ανοίξει «βεντέτα» με τους βουλευτές της ΝΔ;
«Αυτοί την προκαλούν. Διότι από τότε που έχω εκλεγεί έχουνε μία εμμονή μαζί μου και κάνουνε κάθε προσπάθεια να με προκαλούν. Φαίνεται ότι δεν αντέχουν ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να τους τα λένε ξεκάθαρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: