Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Επανεξέταση του οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου - Νάξου ζητάει ο Ι. Δεκαβάλλας

Επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Ανδρέα Λυκουρέντζο, σχετικά με την «Επανεξέταση του Οργανισμού του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου - Νάξου», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου.
Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Ως πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, επιθυμώ να σας θέσω δύο από τα βασικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μέχρι τώρα, από την δημοσίευση του Οργανισμού του ‘’Γενικού Νοσοκομείου Σύρου – ‘’Βαρδάκειο κ΄ Πρώιο’’ – Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Νάξου», με έδρα τη Σύρο (ΦΕΚ 3430/24-12-2012).
Ειδικότερα στον Οργανισμό δεν προβλέπονται για το νοσοκομείο της Σύρου, δύο από τα βασικά του τμήματα, το ορθοπεδικό και το οφθαλμολογικό. Το νοσοκομείο ως Ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, δυναμικότητας 180 κλινών συνολικά, λειτουργεί στη Σύρο και τη Νάξο. Εύλογο θα ήταν αυτοί που συνέταξαν το νέο Οργανισμό του νοσοκομείου να είχαν λάβει υπόψη τους την ιδιαιτερότητα λειτουργίας του, σε ένα πολύ δύσκολο νησιωτικό χώρο, την έλλειψη ενός σημαντικού και αναγκαίου αριθμού ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όχι μόνο να μην υποβάθμιζαν την λειτουργία του, αλλά αντίθετα να την ενίσχυαν , έτσι ώστε το νοσοκομείο να είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες, όχι μόνο στη Σύρο και τη Νάξο, αλλά και στα γειτονικά νησιά. Επίσης οι συντάξαντες τον Οργανισμό, δεν έλαβαν υπόψη τους και την πρόταση – Οργανισμό που υπέβαλλε το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου – Νάξου.
Παρακαλούμε πολύ, όπως επανεξεταστεί ο Οργανισμός του Νοσοκομείου μας και αφού λάβετε υπόψη την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού μας χώρου, την πρόταση του Δ.Σ. και των εργαζομένων σε αυτό , προβείτε στη σύνταξη ενός νέου Οργανισμού, ο οποίος θα καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες των νησιωτών μας.
Τέλος, επαναφέρουμε για μια ακόμη φορά το δίκαιο και εύλογο αίτημά μας, για τη σύσταση και λειτουργία ΕΚΑΒ με πτητικά μέσα , έτσι ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε άμεσα αιφνίδια προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες μας και να έχουμε τηδυνατότητα άμεσης μεταφοράς βαρέων περιστατικών στα κεντρικά νοσοκομεία των Αθηνών.»
Από το Γραφείο Τύπου
του Τ. Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: