Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Απαράδεκτες εικόνες και δυσοσμία έξω απο το 1ο Γυμνάσιο Χώρας




Εικόνες ντροπής συνοδευόμενες απο έντονη δυσοσμία παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες η περιοχή έξω απο το 1ο Γυνμνάσιο Νάξου όπου έχει τοποθετηθεί ο κάδος - πρέσα του Δήμου για την συγκομιδή των απορριμάτων. Οι μαθητές του σχολείου αλλά και οι πολίτες που περπατούν στο
πεζοδρόμιο είναι αναγκασμένοι να πατούν πάνω στα βρώμικα υγρά που ρέουν διαρκώς απο τον
κάδο τις τελευταίες ημέρες, περισσότερο απο ότι πριν. Εστία μόλυνσης έξω απο ένα σχολείο όπου τα μικρόβια μεταφέρονται υποχρεωτικά εντός του σχολικού χώρου βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Αργά σήμερα το
μεσημέρι έγινε πρόχειρος καθαρισμός του πεζοδρομίου με την δυσοσμία όμως να παραμένει.
Είναι απαράδεκτο το γεγονός και μόνο ότι μέσα στην καρδιά της πόλης συμβαίνει να συναντάμε τέτοιες εικόνες και "ευωδιές"... πολύ δε περισσότερο όταν αυτό συμβαίνει στη είσοδο ενός σχολικού συγκροτήματος που φιλοξενεί περισσότερους απο 500 μαθητές. 
Εχει παρατηρηθεί βέβαια και η έλλειψη ευσυνειδησίας πολλών πολιτών που δεν μπαίνουν στον κόπο να ανοίξουν τον κάδο και να πετάξουν μέσα τα απορρίμματα τους αλλά να τα αφήνουν έξω απο αυτόν.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο δήμος πρέπει να δρα κατασταλτικά (και προληπτικά) με την επιβολή προστίμων. Σε κάθε περίπτωση πάντως και προς αποφυγή κάθε κινδύνου που διατρέχουν οι πολίτες και κυρίως οι μαθητές των δύο γυμνασίων της Χώρας, πρέπει ο κάδος να απομακρυνθεί άμεσα απο το συγκεκριμένο σημείο και να αλλάξει ο τρόπος ή και ο τόπος συγκομιδής.
ΒτΝ





Δεν υπάρχουν σχόλια: