Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Γλέζος και Συρμαλένιος στην συνάντηση του σωματείου σμυριδεργατών και εκπροσώπων της ορεινής Νάξου με τον Υπουργό Εργασίας

 Στη συνάντηση των εκπροσώπων των σμυριδεργατών της Νάξου με τον Υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση που έγινε την Πέμπτη 27/9, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μ. Μαργαρίτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Επικρατείας Μανώλης Γλέζος και Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγας, συμφωνήθηκε αφενός μεν να καταβληθούν άμεσα τα ασφαλιστικά δικαιώματα του 2011 και αφετέρου να ανοίξουν τη Δευτέρα τα σμυριδωρυχεία. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των σμυριδεργατών, αφού ανέλυσαν την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, αλλά και τις νέες προοπτικές που διαγράφονται μετά το ενδιαφέρον των τελευταίων χρόνων για αγορά της σμύριδας, με βάση το οποίο διακινήθηκαν 32.000 τόνοι, ζήτησαν από τον υπουργό να δεσμευτεί για την εξόρυξη και διάθεση 8.000 τόνων για το
2012 ως ελάχιστη ποσότητα, που μπορεί να ικανοποιήσει τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ο Υπουργός είπε ότι θα επιχειρήσει να καλύψει την ποσότητα αυτή πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού του 2013.
Στην παρέμβαση τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα ο Μανώλης Γλέζος, αφού αναφέρθηκαν στη σημασία και στην άριστη ποιότητα της Ναξιακής σμύριδας, τόνισαν ότι εκτός από την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντιληφθεί την αξία που έχει η σμύριδα ως προϊόν για την ανάπτυξη της πρωτογενούς οικονομίας, έτσι ώστε οι νέοι άνθρωποι να βρουν δουλειά και να παραμείνουν στον τόπο τους. Ο Μανώλης Γλέζος επέμεινε ιδιαίτερα στη δημιουργία εργοστασίου στη Νάξο και την καθετοποίηση της παραγωγής του προϊόντος στο τοπικό επίπεδο.
Τέλος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν τη δέσμευση του υπουργού ως προς την ικανοποίηση των άμεσων αιτημάτων των σμυριδεργατών για το 2012, με αύξηση της εξορυσσόμενης στα επίπεδα του 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: