Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Δεκαβάλλα με αφορμή την «διακοπή δρομολογίων από Ρόδο προς Σύρο

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κο Κώστα Μουσουρούλη, με αφορμή την «διακοπή δρομολογίων από Ρόδο προς Σύρο της Εταιρείας BLUE STAR FERRIES», έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου. Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής : «Πληροφορηθήκαμε ότι από την 1η Οκτωβρίου θα υπάρξει διακοπή των δρομολογίων της Εταιρείας BLUE STAR FERRIES, από Ρόδο – Κω – Πάτμο – Λέρο προς Σύρο. Τα τελευταία χρόνια η προαναφερόμενη εταιρεία με τα πολύ καλά και αξιόπιστα πλοία, BLUE STAR 1 και BLUE STAR 2, πραγματοποιεί καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, τρεις φορές την εβδομάδα δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο – Πάτμο – Λέρο – Κω και Ρόδο, με επιστροφή από τα ίδια λιμάνια. Όπως γίνεται κατανοητό τα δρομολόγια αυτά εξυπηρετούν την συγκοινωνιακή σύνδεση της Πρωτεύουσας των Κυκλάδων, της Σύρου και έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα με την πρωτεύουσα αυτών, τη Ρόδο.
Τα δρομολόγια αυτά εξυπηρετούν την διοικητική λειτουργία της Περιφέρειας, μιας και είναι η μοναδική συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ της Σύρου και των νησιών της Δωδεκανήσου. Καθιστά εφικτή την λειτουργία των συλλογικών οργάνων της Περιφέρειας, των υπηρεσιακών παραγόντων και μηχανισμών, καθώς επίσης και την επικοινωνία των πολιτών με τις αντίστοιχες υπηρεσίες.
Σήμερα λοιπόν, ενώ η εταιρεία διατηρεί το δρομολόγιο από Πειραιά για Σύρο και Ρόδο, ματαιώνει τα αντίστοιχα δρομολόγια επιστροφής από Ρόδο για Σύρο και Πειραιά. Όπως γίνεται κατανοητό ένας αιρετός ή πολίτης μπορεί να μετακινηθεί από τη Σύρο προς τη Ρόδο, αλλά για την επιστροφή του θα πρέπει να ταξιδέψει στον Πειραιά και από εκεί στη Σύρο.
Δεν γνωρίζουμε πραγματικά τους λόγους για τους οποίους διακόπτεται αυτό το τόσο σημαντικό δρομολόγιο για την Περιφέρειά μας και είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα στην ενδοσυγκοινωνία των νησιών μας. Να σας υπενθυμίσουμε τέλος, ότι μεταξύ της Σύρου και της Ρόδου δεν υφίσταται απευθείας αεροπορική σύνδεση. Ένας δρόμος λοιπόν, «μια εθνική οδός» καταργείται για το Νότιο Αιγαίο και αποκόπτει τα δύο βασικά διοικητικά του κέντρα.
Παρακαλούμε πολύ να ενεργήσετε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, καθώς επίσης η Εταιρεία BLUE STAR FERRIES να επανεξετάσει τη δυσμενή για εμάς απόφασή της και να διατηρήσει τα υφιστάμενα δρομολόγιά της από Πειραιά για Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, ως έχουν σήμερα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας, που τόσο έχουμε ανάγκη σήμερα στο πλαίσιο της μεγάλης οικονομικής κρίσης που υφιστάμεθα».
Από το Γραφείο Τύπου
Του Τ.Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: