Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Πέθανε ο σκηνοθέτης Μιχάλης Κακογιάννης σε ηλικία 89 ετών.

O μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο 
«Ευαγγελισμός», όπου είχε εισαχθεί πριν από δέκα ημέρες με αναπνευστικά και καρδιολογικά προβλήματα. Ο Μιχάλης  Κακογιάννης ήταν ο πρώτος, ανάμεσα  στους μετρημένους στα δάχτυλα  του ενός χεριού συναδέλφους του  σκηνοθέτες, που μπόρεσε να βγάλει την Ελλάδα έξω από τα σύνορά της. Και το έκανε αυτό μεταφέροντας στον κινηματογράφο τον Ευριπίδη και τον Καζαντζάκη, κάνοντάς τους αγαθό του διεθνούς κοινού, προβάλλοντας την ιδέα του ελληνισμού, όταν στην κοιτίδα του επί της ουσίας δεν υπήρχε καν σοβαρή κινηματογραφία. 
Οι Οικολόγοι Πράσινοι για το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη
 Με αφορμή το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη, η εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε εκ μέρους τη Εκτελεστικής Γραμματείας, την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρεσβευτής του ελληνικού πολιτισμού, Μιχάλης Κακογιάννης, με το έργο του και τις υπηρεσίες που προσέφερε στην τέχνη, πέρασε  στην αθανασία. Η Ελλάδα, η Κύπρος, αλλά και η παγκόσμια καλλιτεχνική κοινότητα θρηνούν σήμερα την απώλεια ενός σπουδαίου καλλιτέχνη με όραμα, ευαισθησία και γνώση.»


 Δήλωση  του προέδρου της  Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, για  το θάνατο του Μιχάλη Κακογιάννη
      Η Ελλάδα, η Κύπρος, το θέατρο, ο κινηματογράφος, τα γράμματα όλοι πενθούν σήμερα. Ο  Μιχάλης Κακογιάννης έφυγε από  κοντά μας, αφού διέτρεξε ως δημιουργός μια πορεία γεμάτη από πολιτιστική προσφορά. Σπουδαίος Πολίτης, βαθιά προοδευτικός και δημοκρατικός άνθρωπος, μας αφήνει το τεράστιο έργο του ως συνεχή πνευματική περιουσία για να τροφοδοτεί με αξίες τις άνυδρες εποχές που περνάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: