Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Συνελήφθη στο λιμάνι της Νάξου ζευγάρι αλλοδαπών με αυτοκίνητο γεμάτο παράνομο φορτίο εμπορευμάτων

 Η σύλληψη αλλοδαπών στο λιμάνι της Νάξου με την βοήθεια του Λιμεναρχείου και της Δημοτικής Αστυνομίας, αποτελεί σημαντική επιτυχία του μικτού κλιμακίου "ελέγχου - περαεμπορίου". Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι αλλοδαποί διενεργούσαν παράνομο εμπόριο εδώ και καιρό στη Νάξο. Το εμπόρευμα που έφεραν μαζί τους κατασχέθηκε. Για το λόγο αυτό ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:
"Ο εμποροεπαγγελματικός σύλλογος Νάξου συνεχίζει με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από την ανάληψη των καθηκόντων, του νέου Δ.Σ., την δράση του στην καταστολή του παράνομου εμπορίου.
Την Τετάρτη 18/5/11 με προσωπική παρέμβαση του Κ. Λιμενάρχη, συνελήφθη στην είσοδο του λιμανιού ζευγάρι αλλοδαπών με ΙΧ γεμάτο παράνομο φορτίο. Το συγκεκριμένο ζευγάρι διενεργούσε ...
παράνομη εμπορική δραστηριότητα στο νησί μας για αρκετά χρόνια. Συστάσεις τους είχαν γίνει και παλαιότερα χωρίς να τις λάβουν υπ όψιν τους, προκαλώντας τους συναδέλφους μας, για πέντε περίπου συναπτά έτη.
Οδηγήθηκαν με τη συνοδεία τριών ανδρών του λιμενικού σώματος έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο για να γίνει η κατάσχεση του εμπορεύματος, όπως προβλέπει ο νόμος, παρουσία του αντιδήμαρχου Κ. Λιανού και ανδρών της δημοτικής αστυνομίας.
Η συμπεριφορά όλων των οργάνων ήταν υποδειγματική στη διαχείριση το προβλήματος, καθώς το ζευγάρι είχε ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά και δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμο, γεγονός που καθιστούσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας πραγματικά δύσκολη, αλλά κυρίως επικίνδυνη.
Το μικτό κλιμάκιο ελέγχου - περαεμπορίου με την αποτελεσματική του δράση αποδίδει καρπούς, σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομικά συγκυρία για τους συναδέλφους μας
ΤΟ ΔΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια: