Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ










ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ  ΚΟΚΚΙΝΟΥ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
   ΜΕΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 
ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2011
Οι εργαζόμενοι
  • αγωνίζονται για υπεράσπιση – διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους
  • αντιστέκονται στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.


Σύρος, 1 Μαΐου 2011
     Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους μπροστά  σε μια πρωτόγνωρη και ανάλγητη επίθεση  στα κοινωνικά τους δικαιώματα. Η  κυβερνητική πολιτική, με την επιλογή  της να «υποδουλώσει» τη χώρα στο Δ.Ν.Τ. και στο μηχανισμό στήριξης, υποβαθμίζει καθημερινά το βιοτικό επίπεδο και τη ζωή μας.
     Τα  αντιλαϊκά μέτρα διαδέχονται  το ένα το άλλο και δεν έχουν  τέλος. Η κυβερνητική πολιτική οδηγεί τους εργαζόμενους και την κοινωνία στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, στην ανεργία και την ανασφάλεια. Επικαλούμενη την «οικονομική κρίση» καταργούν ιστορικές κατακτήσεις των εργαζομένων. Μειώνουν τα εισοδήματά τους, ελαστικοποιούν τις εργασιακές σχέσεις και τους οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα και την ανεργία. Τα ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά δικαιώματα και η υγειονομική περίθαλψη υποβαθμίζονται και οι συνταξιούχοι αγκομαχούν.
     Η ακρίβεια, η ανεργία και η ύφεση  είναι τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ. Καλούν την  ελληνική κοινωνία σε διαρκείς θυσίες χωρίς ελπίδα και ετοιμάζονται να «βγάλουν στο σφυρί» τα «ασημικά»  της χώρας. Αυτή η πολιτική είναι  κοινωνικά άδικη για τους εργαζόμενους και την κοινωνία και αδιέξοδη για την πορεία του τόπου.
     Οι  εργαζόμενοι καλούνται:
  • να αντισταθούν σε αυτή την καταστροφική πολιτική.
  • Να περιφρουρήσουν τις κατακτήσεις τους και
  • να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους
     ΔΕΝ θα επιτρέψουμε την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους και τη διάσπαση της κοινωνικής συνοχής.
     Σήμερα  τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των  εργαζομένων που μας εμπνέουν να συνεχίσουμε συσπειρωμένοι την  υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας  και τον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο.
     Δεν θα τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τη ζωή μας και τα οράματά μας.
     Συνεχίζουμε τον αγώνα με ενότητα και αποφασιστικότητα.
     Ζητω  η εργατικη πρωτομαγια 
      Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ  για τα νησιά μας
    Χαράλαμπος  Κόκκινος
    Επικεφαλής  μείζονος μειοψηφίας Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου.


  Μήνυμα βουλευτή  Κυκλάδων Γ. Παπαμανώλη  για την εργατική  Πρωτομαγιά.
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τη χώρα μας σε μια από  τις πιο κρίσιμες στιγμές της  σύγχρονης ιστορίας της και τους Ελληνες πολίτες, σε μια περίοδο  πολύ σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας.
Εργαζόμενοι, μισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες, μικρομεσαίοι, αγρότες, νέοι και νέες, όλες οι  δημιουργικές δυνάμεις του τόπου,  πληρώνουμε δυστυχώς πολύ ακριβά το τίμημα των λαθών του πρόσφατου παρελθόντος. Λάθη που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση και στην ύφεση. Λάθη απερίσκεπτα που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Με μια οικονομία καχεκτική τόσο σε επίπεδο αριθμών, όσο και σε επίπεδο αξιοπιστίας, με μια οικονομία ευάλωτη στους παγκόσμιους τοκογλύφους που μήνες τώρα έχουν στήσει ένα αδυσώπητο και επαίσχυντο κερδοσκοπικό παιχνίδι στην πλάτη του ελληνικού λαού, στις δικές μας πλάτες.Σήμερα όλοι μας, καλούμαστε να σηκώνουμε το βάρος  μιας μεγάλης ευθύνης. Και η μεγάλη, ιστορική ευθύνη όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τον δύσκολο κάβο στον οποίο βρισκόμαστε,  να αντιστρέψουμε την πορεία της χώρας και να χαράξουμε μια νέα, δυναμική,  ελπιδοφόρα ρότα για την εθνική μας οικονομία, την εθνική μας αξιοπιστία, την εθνική μας αυτοτέλεια, την εθνική μας περηφάνια.Ξέρουμε ότι μπορούμε. Μπορούμε να κατακτήσουμε το μέλλον που  μας ανήκει, το μέλλον που αξίζει σε μας και τα παιδιά μας.Η 1η του Μάη  που συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις θυσίες των ανθρώπων του μόχθου για ένα καλύτερο αύριο, πιο δίκαιο, πιο ανθρώπινο, μας δείχνει το δρόμο. Το δρόμο το δύσκολο, τον τραχύ, ταυτόχρονα όμως το δρόμο της ευθύνης. Συλλογικής και ατομικής. 
Γιώργος Ν. Παπαμανώλης
   Βουλευτής  Κυκλάδων

Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση Πολίτες για τα Νησιά μας 
 Μήνυμα για  την Εργατική Πρωτομαγιά 
  Η Πρωτομαγιά του 2011 προβάλλει με το 50% των απασχολούμενων στον τουρισμό ανασφάλιστων, με την μαύρη εργασία να θριαμβεύει, τα προγράμματα της αποκαλούμενης απασχολησιμότητας να μοιράζουν ελεημοσύνη για ένα 5μηνο σε 92.000 δικαιούχους σε όλη την χώρα!, ενώ το αξιόμαχο δυναμικό των ηλικιών 25-34 να ανεβάζει την ανεργία στην περιοχή μας στο 21,3% και 700 ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ν.Αιγαίο να παραμένουν απλήρωτοι.

Μέσα από τις τεράστιες διαχρονικές ευθύνες των ασκούμενων πολιτικών, που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, με το μνημόνιο και τον Καλλικράτη να βουλιάζουν το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης οι τοπικές κοινωνίες υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης και της κοινωνικής αποδιοργάνωσης.
Οι Πολίτες  για τα Νησιά μας αντιστεκόμαστε απέναντι σ’αυτή την κατάσταση και ενώνουμε τις προσπάθειές μας
  • για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων
  • για μια προοδευτική πορεία του τόπου, με προτεραιότητες την πλήρη και σταθερή απασχόληση
  • τη διασφάλιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας
  • τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης, μέσα από μια δίκαιη διαχείριση του δημόσιου πλούτου.
ΠΑΜΕ
"Εργαζόμενες,  εργαζόμενοι, νέες  και νέοι, άνεργοι,  συνταξιούχοι, συνάδελφοι  οικονομικοί μετανάστες,
ολοι  τήν ΚΥΡΙΑΚΗ 1η του ΜΑΗ στην παραλία της Νάξου στην εκδήλωση του ΠΑΜΕ στις 11 πμ
H φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει αφετηρία νέων αγώνων ...
για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, σημαντικό βήμα στη συσπείρωση, στην οργάνωση των εργαζομένων στα Σωματεία σε κάθε χώρο δουλειάς.
O καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής είτε σε περιόδους ανάπτυξης είτε πολύ περισσότερο σε περιόδους κρίσης, δεν έχει να δώσει τίποτε άλλο, παρά μόνο βαρβαρότητα σε όλα τα επίπεδα. Διέξοδος από την κρίση για τον καπιταλισμό σημαίνει καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων, απαξίωση της εργατικής τάξης, της τιμής της εργατικής δύναμης, χρεοκοπία του λαού για να σωθούν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Πόλεμος στον πόλεμο που μας  έχουν κηρύξει. Ανατροπές  παντού!
Ανατροπές στο συσχετισμό δύναμης, για να απαλλαγούμε από το ζυγό των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μονοπωλίων, για την αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Ανατροπές στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Δυναμώνουμε την κοινωνική  συμμ
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Δημοτική Κίνηση:
        «Συμπαράταξη  Νάξου & Μικρών Κυκλάδων»
        Μαράκης Νικόλαος, Επικεφαλής
        Γραφείο Τύπου
 Νάξος, 29/04/2011 
Θέμα: «Μήνυμα για την Πρωτομαγιά»

Η Εργατική Πρωτομαγιά συμβολίζει τους αγώνες του  λαού για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και ελευθερία. Γιορτάζεται, δε, εις ανάμνηση της μεγάλης εργατικής απεργίας του Σικάγο του 1886.

Στην δύσκολη  οικονομικά εποχή που βιώνει η  χώρα μας, η Εργατική Πρωτομαγιά έχει έναν διπλό συμβολισμό. Πρώτον, συμβολίζει τον συνεχή αγώνα που δίνει ο μέσος Έλληνας για την διατήρηση των κεκτημένων (πλήρης απασχόληση, πλήρης κάλυψη ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων κ.α.) σε αυτές τις συνθήκες της μεγάλης οικονομικής και θεσμικής κρίσης στην δίνη της οποίας βρισκόμαστε. Και δεύτερον, συμβολίζει την ελπίδα που γεννά η αναγέννηση της φύσης μεταφέροντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Και φέτος, η εορτή της Εργατικής Πρωτομαγιάς, αυτήν την ελπίδα μας αναπτερώνει και μας καλεί όλους σε ενότητα και αλληλεγγύη για την ανάπτυξη και την προκοπή του τόπου μας.
Εκ  του Γραφείου Τύπου

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Εργατική Πρωτομαγιά 2011: Η πρώτη Πρωτομαγιά του Μνημονίου

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΕΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Διεκδικούμε ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Δε γυρνάμε στα παλιά, δε χρεοκοπούμε

Αυτή την Πρωτομαγιά, την πρώτη με το Μνημόνιο, όλοι μιλούν για την κρίση. Η κρίση όμως φθάνει πολύ πιο βαθιά από όσα ακούμε στις ειδήσεις: 

  • Είναι κρίση οικονομική, με ένα οικονομικό μοντέλο που είχε από την αρχή ημερομηνία λήξης, εν γνώσει μάλιστα εκείνων που αποφάσισαν τις βασικές επιλογές.
  • Είναι κρίση κοινωνική, όχι μόνο ως φτώχεια που απλώνεται και κοινωνική συνοχή που τρίζει, αλλά και ως υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών, ως έλλειμμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας ανάμεσα σε μας τους πολίτες.
  • Είναι κρίση περιβαλλοντική, που γίνεται ακόμη χειρότερη με το fast track, τον ακρωτηριασμό του τρένου, την υποβάθμιση της συγκοινωνίας, την εκποίηση ζωτικών ελεύθερων χώρων, την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων, την καύση των σκουπιδιών, τον ενθουσιασμό για καταστροφικά ορυχεία και για γήπεδα γκολφ σε άνυδρα μέρη.
  • Είναι χρεοκοπία όλου του πολιτικού συστήματος, αλλά και των αξιών και αντιλήψεων που μας οδήγησαν εδώ.   

Οι κλασσικές συνταγές του ΔΝΤ για στύψιμο της οικονομίας και της κοινωνίας, δεν είναι ο δρόμος να βγούμε από την κρίση. Διέξοδο όμως δε δίνει ούτε και η νοσταλγία για την πριν το Μνημόνιο εποχή, που μας οδήγησε στη σημερινή κατάρρευση.

Η δική μας απάντηση, ως εργαζόμενοι και ως πολίτες, είναι ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΙΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, με ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία, περιβάλλον. Οι πράσινες θέσεις δουλειάς μπορούν να είναι κλειδί για να τονωθεί η οικονομία, να μπει φραγμός στην ανεργία, να προστατευτεί το περιβάλλον. Σε Ελλάδα και Ευρώπη χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας με ένα Σύμφωνο για Βιώσιμη Ευημερία, και όχι με το «Σύμφωνο για το Ευρώ».

  • Στο πλαίσιο αυτό οι μάχες για κοινωνική δικαιοσύνη, δίκαιη κατανομή των βαρών, υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, εργασιακά δικαιώματα, έχουν κεντρική σημασία.
  • Με τη σειρά τους, οι μάχες αυτές απαιτούν συλλογικότητα, διεκδικήσεις για δουλειά δημιουργική και με νόημα, αντιλήψεις που δεν εγκλωβίζονται σε συντεχνιακές λογικές και δε θεωρούν ότι η προσωπική ανέλιξη μπορεί να υποκαταστήσει τα εργασιακά δικαιώματα.
  • Δε συμφιλιωνόμαστε με την υποτίμηση της εργασίας, την απαξίωση των συλλογικών συμβάσεων, την ανασφάλιστη εργασία, ούτε όμως και με την εργασία δύο ταχυτήτων.



Η φετινή Πρωτομαγιά δε μας θυμίζει μόνο όσα διεκδικούμε, αλλά και όσα μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας, ως κοινωνία, ως εργαζόμενοι, ως πολίτες:

  • Να ξαναβρούμε τη «χαμένη τιμή» των συνδικάτων μας, να τα κάνουμε υπόθεση των απλών εργαζομένων: ελκυστικά, ζωντανά, αυτόνομα, συμμετοχικά, αποτελεσματικά.  
  • Να ξαναμάθουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο και να δικαιώνουμε την εμπιστοσύνη των διπλανών μας, θεμελιώνοντας ισχυρή Κοινωνία Πολιτών και εκτεταμένους θεσμούς κοινωνικής οικονομίας πέρα από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και το δημόσιο τομέα.

  • Να βάλουμε τις βάσεις για ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, στηριγμένο λιγότερο στην αγοραστική δύναμη και περισσότερο στα συλλογικά αγαθά, την ποιότητα ζωής, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: