Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Η κοπή της πίτας των φιλάθλων του Ολυμπιακού στη Νάξο

    Ιδιαιτέρως  σημαντικό φιλαθλητικό και κοινωνικό  γεγονός για το νησί μας αποτέλεσε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Ναξίων Φιλάθλων του πρωταθλητή Ελλάδος Ολυμπιακού Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ 12 Μαρτίου 2011 στο νυκτερινό κέντρο διασκέδασης “Ocean Club” της Χώρας Νάξου, αλλά εξίσου εντυπωσιακή ήταν και υποδοχή του βετεράνου ποδοσφαιριστή κ. Γιώργου Αμανατίδη καθώς και του αθλητικογράφου κ. Κώστα Σαμοθράκη που με την παρουσία τους σφράγισαν τις εφετινές εκδηλώσεις των Ναξίων φιλάθλων προς τιμήν του μεγάλου αθλητικού σωματείου της Ελλάδας.
    Η υποδοχή του κ. Γιώργου Αμανατίδη στο αεροδρόμιο της Νάξου ...(ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)
(που έφτασε στις 10 η ώρα το πρωί περίπου) ήταν εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας έδωσε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλάθλων Ολυμπιακού (Π.Ε.Φ.Ο.) Νάξου κ. Δημήτρης Γιαννέλης, 150-200 φίλαθλοι του Ολυμπιακού υποδέχτηκαν και συνόδευσαν τον διακεκριμένο ποδοσφαιριστή και τον αθλητικογράφο με μηχανοκίνητη πορεία (με μηχανάκια και αυτοκίνητα) σε μια θερμή ατμόσφαιρα μέχρι το ξενοδοχείο “Naxos Resort” όπου και  κατέλυσαν.
    Στη βραδινή εκδήλωση (στο προαναφερθέν γεμάτο φιλάθλους κέντρο) και σε θερμή ατμόσφαιρα, ο κ. Γιώργος Αμανατίδης υπέγραφε αυτόγραφα για μικρούς και μεγάλους φιλάθλους και θαυμαστές του και στη συνέχεια μαζί με τον πρόεδρο του Ναξιακού συλλόγου των φιλάθλων κ. Σάββα Τουλούπη (κρατώντας οι δύο τα χέρια τους) έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα της τοπικής ένωσης φιλάθλων (που ας σημειωθεί, ιδρύθηκε το 1988 στο νησί μας).
    Ακολούθησαν βραβεύσεις. Αρχικά βραβεύτηκε ο κ. Γιώργος Αμανατίδης για την προσφορά του στον Ολυμπιακό και για το ήθος του. Ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης κ. Τουλούπης του επέδωσε κύπελλο, πλακέτα και έντυπο δίπλωμα.
    Επίσης  στην ίδια εκδήλωση βραβεύτηκαν οι αθλητικές εφημερίδες «Πρωταθλητής» και «Γαύρος» για τη συνεχή υποστήριξή τους προς την ομάδα του Ολυμπιακού. Επίσης βραβεύτηκε ο αθλητικός δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Κώστας Σαμοθράκης για την αδιάκοπη προσφορά του επί 25 έτη στην ενημέρωση για τον Ολυμπιακό και για τα ρεπορτάζ του. Επίσης βραβεύτηκε και ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Χάρος ως «η ψυχή της κερκίδας» και η «φωνή» των Ναξίων ερυθρολεύκων φιλάθλων.
    Μεταξύ  των παρευρεθέντων στη βραδινή εκδήλωση του Ολυμπιακού διακρίναμε και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Γκούφα, τον τέως Δήμαρχο Δρυμαλίας Νάξου κ. Γιάννη Μπαρδάνη, τον Γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ Νάξου κ. Μανώλη Σέργη και τον Πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργο Αντωνόπουλο και πολλούς άλλους γνωστούς συμπατριώτες μας.
    Ήταν  η 13η Μαρτίου 2011 μια ημέρα και βραδιά αξέχαστη για τους Ναξίους φιλάθλους του Ολυμπιακού, για τη διοίκηση του ναξιακού σωματείου αλλά, πιστεύουμε, και για τους διακεκριμένους φιλοξενούμενους.
    Οι  Ναξιώτες έδειξαν ότι ξέρουν να αναγνωρίζουν με θερμό και εντυπωσιακό τρόπο  αυτούς που με το ταλέντο τους,  την εργατικότητά τους και το ήθος τους καταξιώνονται πανελληνίως  και διεθνώς.
    Αυτή  η θερμή υποδοχή προς τους επιφανείς προσκεκλημένους του ναξιακού σωματείου βρήκε ευμενή ανταπόκριση και από τους ίδιους. Και ο μεν κ. Κώστας Σαμοθράκης παρέτεινε κατά μία ημέρα την παραμονή του στη Νάξο, ενώ (κατά πληροφορίες μας από εκπρόσωπο του τοπικού σωματείου φιλάθλων) ο κ. Γιώργος Αμανατίδης ως υπεύθυνος Τεχνικός Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, υποσχέθηκε ότι μετά την ολοκλήρωση της ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Νάξου, θα μεριμνήσει ώστε να έρθουν στη Νάξο βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Πειραιώς για ένα φιλικό (αλλά ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα) φιλικό αγώνα με αντιπάλους ποδοσφαιριστές της Νάξου.
    Με  το πνεύμα φιλοξενίας και αναγνώρισης  σε καταξιωμένους για τη δράση  τους και το ήθος τους ανθρώπους, οι Ναξιώτες έχουν να κερδίσουν ευνοϊκές εντυπώσεις, αλλά και δημοσιότητα και να συμβάλουν στη διοργάνωση και άλλων εκδηλώσεων και ενεργειών που θα συμβάλουν όχι μόνο στην περαιτέρω τόνωση της αθλητικής δραστηριότητας αλλά και στην προβολή ((τουριστική κλπ.) προβολή της Νάξου.
    Αξίζουν συγχαρητήρια στην τοπική φιλαθλητική ένωση για τις ενέργειές της.
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: