Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή των Κατηχητικών της Χώρας Νάξου

 
    Με  επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 το απόγευμα η Χριστουγεννιάτικη  γιορτή των Κατηχητικών Σχολείων και των τριών Ενοριών της Χώρας Νάξου στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ναού των Αγίων Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νικολάου Πλανά.
    Έγινε απαγγελία ποιημάτων, παρουσιάστηκαν σύντομα θεατρικά δρώμενα και πολυμελής παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση του καθηγητή του Γενικού Λυκείου Νάξου κ. Γιάννη Κόντε (με συμμετοχή και της κ. Νίκης Κατσαρά με φλογέρα) τραγούδησαν επίκαιρα και άλλα τραγούδια καθώς και Κάλαντα. Επίσης τα παιδιά χόρεψαν λίγους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Οι παρευρισκόμενοι γονείς, άλλοι συγγενείς του και λοιποί συμπολίτες μας χάρηκαν από την όλη απόδοση των παιδιών (και ήταν παιδιά από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και λίγα παιδιά Γυμνασίου που λάμβαναν μέρος στην εκδήλωση).
    Τη  γιορτή τίμησε με την παρουσία του  ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο οποίος στο τέλος της εκδήλωσης συγκέντρωσε όλα τα παιδιά (και αυτά που συμμετείχαν και αυτά που απλώς παρακολουθούσαν την εκδήλωση) κοντά του, είπαν τα κάλαντα μαζί και τους διένειμε από ένα εικονάκι στον καθένα. Παρέστησαν επίσης ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας π. Κωνσταντίνος Κύλης, ο Εφημέριος Παντανάσσης π. Κωνσταντίνος Λιανός, ο διάκονος π. Νικόλαος Βλασερός. Τη γιορτή παρακολούθησαν επίσης ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου της Χώρας Νάξου κ. Μάκης Συμεώνογλου, εκπαιδευτικοί κλπ. Στους παρευρεθέντες ευγενικά έγινε μικρό κέρασμα με γλυκά.
    Είναι σπουδαία η προσπάθεια που αναπτύσσεται στα Κατηχητικά της Μητροπόλεώς μας. Πέραν από τις πολιτιστικές και κάποιες αθλητικές δραστηριότητες, δίνεται η ευκαιρία στα μικρά παιδιά-μαθητές να ακούσουν ωφέλιμα κηρύγματα και χρήσιμες συμβουλές για τη διάπλαση ενός σωστού χαρακτήρα εμπνευσμένου από τις αρχές της χριστιανικής θρησκείας και της κοινωνικής αγωγής και αλληλεγγύης. Είναι άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία αυτή της Ι. Μητροπόλεως Παροναξίας για τη λειτουργία των Κατηχητικών και πολύτιμο το έργο των Κατηχητών και (κυρίως) Κατηχητριών που με τόσο ζήλο προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους για την ψυχική ωφέλεια των παιδιών που συμμετέχουν αλλά έμμεσα συμβάλλουν και στην πρόοδο της ναξιακής κοινωνίας γενικότερα.
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: