Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

"ΝΑΞΟΣ: Άλλοτε και τώρα" Το ημερολόγιο των μαθητων του Λυκείου



   Καλόγουστη και επιμελημένη είναι η έκδοση του ημερολογίου της τρίτης τάξης του Γενικού Λυκείου Νάξου. Με θέμα «ΝΑΞΟΣ: Άλλοτε και τώρα» παραθέτουν φωτογραφίες της Χώρας από το παρελθόν και ακριβώς δίπλα φωτογραφία του σήμερα από την ίδια οπτική γωνία.


 Σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε τις σημαντικές αλλαγές που έχουν φέρει ο χρόνος και η ανάπτυξη. Χαρακτηριστικά βλέπουμε τους χωματόδρομους (περιοχή παλιού ταχυδρομείου) με τους χωρικούς και τα γαϊδουράκια δίπλα στα αθάνατα και από την άλλη την οικιστική ανάπτυξη του σήμερα. Χαρακτηριστική αντιπαράθεση των αλλαγών είναι και οι φωτογραφίες με το Γυμνάσιο πριν οικοδομηθεί και μετά, αλλά και την περιοχή του Πατεράδου και τα προσφυγικά πριν και μετά την δημιουργία του Αθλητικού κέντρου. Ωστόσο στην όψη της η Χώρα παρά τα οικιστικά εγκλήματα που παρατηρούνται παραμένει το ίδιο όμορφη στην γενική της όψη.
   Αξίζουν συγχαρητήρια στους μαθητές του Γενικού λυκείου και σε όλους που βοήθησαν στην έκδοση αυτή γιατί είναι πραγματικά πολύ όμορφη.
Το ημερολόγιο διατίθεται απο τα βιβλιοπωλεία της Χώρας: "Το Παλιό Βιβλιοπωλείο", "Ζοοm","Βασαλάκης", "Κατσούρης" και "Πλαίσιο" στην τιμή των 7 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: