Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο 1ο Νηπιαγωγείο Νάξου

 Από τις πολλές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται στη Νάξο, μια έντονη ιδιαιτερότητα έχουν αυτές των Νηπιαγωγείων. Για παράδειγμα αναφέρω την εκδήλωση που έτυχε να παρακολουθήσω την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 το απόγευμα στο 1ο Νηπιαγωγείο Νάξου.
    Πολλοί  γονείς και άλλοι συγγενείς συγκεντρώθηκαν στη γιορτή για να καμαρώσουν τα μικρά παιδιά τους και να χαρούν μαζί τους με τα διάφορα σκετς, τις απαγγελίες και τα τραγούδια που με τις γλυκές φωνές τους και την παιδική αθωότητά τους οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ερμήνευσαν και δημιούργησαν πάρα πολύ ωραία εντύπωση. Η χαρά των παιδιών έγινε πιο μεγάλη όταν εμφανίστηκε ο «Άη Βασίλης» (με την κόκκινη στολή του) και μοίρασε στα παιδιά τα δώρα του. Άξιες συγχαρητηρίων είναι οι Νηπιαγωγοί των Σχολείων που από μικρή ηλικία κατευθύνουν τα παιδιά σε ωφέλιμες πολιτιστικές δραστηριότητες και δίνουν ιδιαίτερο νόημα σε σπουδαίες γιορτές όπως αυτή για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος. Επίσης είναι αξιέπαινη και η προσφορά όσων γονέων συμπαρίστανται και βοηθούν με προσωπική εθελοντική εργασία το έργο των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων.
    Πρέπει  να σημειώσουμε ακόμη ότι εορταστικές  μαθητικές εκδηλώσεις γίνονται κατά τις απογευματινές ώρες σχεδόν μόνο στα Νηπιαγωγεία και μπορούν να τις παρακολουθήσουν και οι συγγενείς των μαθητών, ενώ στα λοιπά Σχολεία τέτοιου είδους εκδηλώσεις συνήθως γίνονται πρωινές ώρες, οπότε πολλοί λίγοι γονείς και λοιποί πολίτες μπορούν να τις παρακολουθήσουν. Είναι σημαντική κι αυτή η προσφορά των Νηπιαγωγείων να γίνονται τα απογεύματα οι εκδηλώσεις αυτές.
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: