Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στον Πύργο του Χειμάρρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η κίνησή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα της εγκατάλειψης των μνημείων του τόπου μας, οργάνωσε συμβολική διαμαρτυρία στον Πύργο του Χειμάρρου, που αναμένει την αναστήλωσή του εδώ και μερικές δεκαετίες.

Μ’ αυτή την κίνησή μας, θέλουμε να υπογραμμίσουμε όχι μόνο τη σημασία της ιστορικής συνέχειας και μνήμης, αλλά και τη δυνατότητα οργανικής ένταξης των μνημείων μας σ΄ ένα εναλλακτικό τρόπο ανάπτυξης, όσον αφορά την παραγωγή και τον τουρισμό.

Μια σειρά από αυτά βρίσκονται στο έλεος του χρόνου και όχι μόνο. Ακρόπολη του Πανέρμου, Απάνω Κάστρο, Βυζαντινές εκκλησίες, Μεσαιωνικοί πύργοι μπορούν ν’ αποτελέσουν πόλους ανάπτυξης των περιοχών που τα φιλοξενούν με αποτέλεσμα την τόνωση των τοπικών οικονομιών, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και την ανάδειξη νέων μορφών τουρισμού.

Η κίνησή μας «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» θ’ αγωνιστεί γι’ αυτό το σκοπό μ’ όλες της τις δυνάμεις.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Εναλλακτική Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία, προβάλλοντας τη σοβαρότητα του ζητήματος του σχεδιασμού και της ανάπτυξης της περιοχής μας με ομιλία του Κωστή Χατζημιχάλη, καθηγητή Οικονομικής Γεωγραφίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης - Τμήμα Γεωγραφίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με θέμα «Βιώσιμη νησιωτική ανάπτυξη – Καλλικράτης».
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ψηφοδέλτιο της κίνησης και θα δοθεί το πρόγραμμά της.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Οκτώβρη, 7 μ.μ., στο χώρο του εστιατορίου «Απόλαυσις», στην παραλία της Χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: