Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Ούτε λόγος για τη διαχείρηση του ΠΟΔΝ

Αργύρης Ανεβλαβής: «Οι σκιές και οι ψίθυροι βλάπτουν το συμφέρον του θεσμού»
Νίκος Μαράκης: «Παρά τις διαπιστωμένες παρατυπίες, είναι όλα στη διαφάνεια» (!)

Με συνοπτικές διαδικασίες και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και την παρουσία αρκετών πολιτών και υποψηφίων, η Δημοτική αρχή «έκλεισε» το θέμα του Πολιτιστικού Οργανισμού και των καταγγελιών που έχουν γίνει, χωρίς να δώσει καμία απάντηση ή εξήγηση για τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν.
Θυμίζουμε ότι στα μέσα Αυγούστου η Ελέγκτρια δεν ενέκρινε χρηματικό ένταλμα ύψους περίπου 16.000 ευρώ, που αφορούσαν την προμήθεια ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για τη μετακίνηση καλλιτεχνών στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του 2009, καθώς υπήρχαν παρατυπίες ως προς την αντιστοιχία των εισιτηρίων με το χρόνο των εκδηλώσεων και «διπλοπληρωμές» εισιτηρίων από άλλους φορείς, αλλά και από τον ΠΟΔΝ.
Αγνοώντας όμως τη σοβαρότητα του θέματος, το αίτημα της αντιπολίτευσης στην προηγούμενη συνεδρίαση να δοθούν απαντήσεις και τις πιέσεις που ασκήθηκαν για συζήτηση του θέματος και παρά τη δέσμευση ότι θα συζητηθεί σε αυτήν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Νάξου ενημέρωσε ότι εντός της εβδομάδας αναμένεται η απόφαση της Ελέγκτριας, σχετικά με το ένταλμα πληρωμής που εκκρεμεί, κατά συνέπεια οι απαντήσεις θα δοθούν τότε.
Η προσπάθεια να μην ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης προκάλεσε ην αντίδραση της μειοψηφίας, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αργύρης Ανεβλαβής αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Οι σκιές και οι ψίθυροι βλάπτουν το συμφέρον του θεσμού» τόνισε ο κ. Ανεβλαβής και συνέχισε «δεν ανέχομαι οι πολίτες να μου λένε τι γίνεται εκεί μέσα…Πρέπει να εξετάσουμε το θέμα ως πολιτικό όργανο που είμαστε και η Επίτροπος από την πλευρά της ας κάνει τη δουλειά της» ανέφερε χαρακτηριστικά πριν αποχωρήσει από την αίθουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: