Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Α υ τ ο δ ι ο ι κ η τ ι κ έ ς ε κ λ ο γ έ ς - 2 0 1 0

Παρά τις αντίθετες «προβλέψεις» και τις φήμες των τελευταίων ημερών σχετικά με το μέλλον της Δημοτική Παράταξης του Θανάση Γρυλλάκη, τα στελέχη του συνδυασμού δηλώνουν «ζωντανοί», εξαπολύοντας αιχμές κατά πάντων που προσπάθησαν να πλήξουν το συνδυασμό. Με ανακοίνωση του συνδυασμού, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Θανάσης Γρυλλάκης ξεκαθαρίζει ότι παραμένει στις επάλξεις, συνεχίζοντας την προσπάθεια ως ανεξάρτητη παράταξη.
Η έντονη παραφιλολογία που αναπτύχθηκε τις τελευταίες ημέρες ήταν αποτέλεσμα της αποχώρησης του πρώην Δημάρχου Δρυμαλίας Νικόλα Βασιλάκη και άλλων στελεχών από το Φιλώτι από το συνδυασμό, ωστόσο, μετά τη συνάντηση της ηγετικής ομάδας του κ. Γρυλλάκη αποφασίστηκε η συμμετοχή στις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Στο στρατόπεδο του Μανόλη Μαργαρίτη επικρατεί αισιοδοξία, ενώ κύριο μέλημα είναι η ολοκλήρωση του ψηφοδελτίου, εν όψει της κατάθεσης των ονομάτων στις 18 Οκτωβρίου, στο Πρωτοδικείο. Το πρόγραμμα του συνδυασμού βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας και αναμένεται να ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.
Όλοι πάντως οι επικεφαλής των συνδυασμών συνεχίζουν τις επαφές, κυρίως στα χωριά, προκειμένου να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες.

Η ανακοίνωση της Συμπολιτείας
«Επειδή ο κλεφτοπόλεμος και τα κτυπήματα εκ των έσω, πισώπλατα και κάτω από τη μέση, ενάντια στη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, «καλά κρατο
ύν», πληροφορούμε τους συμπολίτες μας ότι παραμένουμε ζωντανοί και ανεξάρτητοι.
Συνεπείς στις αρχές, τις αξίες και τις υποσχέσεις που έχουμε διακηρύξει για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 7ης του Νοέμβρη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Γρυλλάκης και οι συνεργάτες του, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε όρθιοι μέχρι το τέλος.
Με συμπαραστάτες το λαό της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ως την τελική δικαίωση»

Οι κινητοποιήσεις στα νησιά
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στις Μικρές Κυκλάδες, όπου οι κάτοικοί τους προγραμματίζουν τη στάση που θα κρατήσουν εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εν αναμονή της απάντησης του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Ντόλιου στα αιτήματα που του τέθηκαν, οι κάτοικοι των Μικρών Κυκλάδων αναμένεται να αποφασίσουν τις προσεχείς ημέρες για τη συμμετοχή τους ή όχι στις εκλογές, τόσο στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων, όπως και προς στην κάλπη.
Στη Σχοινούσα, η αντίληψη που επικρατεί δεν συμβαδίζει με τα άλλα τρία νησιά, αφού δεν θεωρούν τώρα πια ότι υπάρχουν περιθώρια ανατροπής του κλίματος, οπότε θα πρέπει να ενδιαφερθούν για την ανάδειξη των ικανοτέρων υποψηφίων.
Στην Ηρακλειά την περασμένη Τρίτη έγινε συμβολική κατάληψη του Κοινοτικού γραφείου, ενώ στο Κουφονήσι συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη στάση που θα κρατήσουν, ενώ σήμερα Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η γενική συνέλευση του νησιού που θα είναι καθοριστική για τις εξελίξεις.
Τα τελευταία νέα τόσο απο το Κουφονήσι όσο και απο τα άλλα νησιά είναι ότι θα συμμετέχουν τελικά στις εκλογές και θέλουν το συνδυασμό ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ του Θ. Γρυλλάκη να έχει κλείσει πλήρεις συνδυασμούς σε όλα τα νησιά σε αντίθεση με τους άλλους συνδυασμούς που αναζητούν ακόμη υποψηφίους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: