Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΥΡΣΟΥΛΙΝΩΝ

Στο Σχολείο των Ουρσουλινών στη Νάξο θα συγκεντρωθούν από όλο των κόσμο οι απόφοιτες, στο συνέδριο που θα γίνει 23-27 Αυγούστου 2010 στη Νάξο.
Στη Χώρα της Νάξου το 1670 ιδρύεται το παρθεναγωγείο και οι αδελφές αρχίζουν το εκπαιδευτικό τους έργο. Η Σχολή αυτή έμεινε ιστορική, γιατί είναι η πρώτη στην ανατολική Μεσόγειο και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας που ιδρύθηκε ήταν πρωτοποριακή, καθώς προσέφερε αγωγή εκπαίδευση γνώσεις και μέσω της γλώσσας ένα άνοιγμα σε ένα άλλο κόσμο. Δημιουργείται το 1862 Σχολείο στα Λουτρά και το Σχολείο Ουρσουλινών γνωρίζουν μεγάλη ακμή και συγκεντρώνουν κορίτσια όχι μόνο από τα νησιά αλλά και από όλη την Ανατολή:
Σμύρνη, Αίγυπτο, Αιθιοπία, Περσία. Μέσα στο 19ο αιώνα τα σχολεία γίνονται Ελληνογαλλικά οι μαθήτριες διακρίνονται για τις υψηλές επιδόσεις τους στις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό. Από το 1952 έως σήμερα λειτουργεί στο Παλιό Ψυχικό το νεώτερο Σχολείο στην οδό Ψυχάρη 10. Με βραβεύσεις από τη Γαλλική Ακαδημία (ήδη από το 1897) και συνεχόμενες πρωτιές στα διπλώματα των Γαλλικών.
Η Σχολή αυτή απέκτησε από πολύ νωρίς φήμη και κύρος. Το Σχολείο και τον 21ο αιώνα συνε-χίζει να καλλιεργεί το πνεύμα της Αγάπης της Αλληλεγγύης της Προσφοράς καθώς το έμβλημα τους είναι το «SERVIAM» θα υπηρετώ τους άλλους. Σήμερα το μικτό πλέον Σχολείο συνεχίζει μια πλούσια παράδοση, με έμφαση στην Ευρωπαϊκή και Ανθρώπινη Παιδεία. Σε μια δύσκολη εποχή που χαρακτηρίζεται από την οικονομική κρίση αλλά την γενική απαξίωση αρχών και ιδεών οι Ουρσουλίνες έρχονται για μια ακόμη φορά να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Συνεδρίου προβάλλοντας την Χώρα μας και το πανέμορφο νησί της Νάξου, συγκεντρώνοντας όλες τις αξιόλογες απόφοιτές τους Σύλλογος αποφοίτων της Γαλλικής Σχολής Ουρσουλινών
Για περισσότερες πληροφορίες:
Γραμματεία του Συνεδρίου, Ευτυχία Πουλή
Τηλ.210 7499331,
Fax.210 7705752
E mail: epouli@triaenatours.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: