Σάββατο 24 Απριλίου 2010

Εγκαίνια στο Αγερσανί







Με τρεις επιπλέον αίθουσες διδασκαλίας λειτούργησε φέτος το Δημοτικό Σχολείο Αγερσανίου, αίθουσες που ανεγέρθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων και εγκαινιάσθηκαν την περασμένη Κυριακή, με την παρουσία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπαμανώλη και του Νομάρχη Κυκλάδων κ. Δημήτρη Μπάιλα.
Το νέο κτίσμα που προστέθηκε στο υπάρχον σχολικό κτίριο καλύπτει συνολικά εμβαδόν 219 τ.μ. Στο ισόγειο κατασκευάστηκε μία αίθουσα διδασκαλίας με χώρους υγιεινής για αγόρια, κορίτσια, ΑΜΕΑ και δασκάλους και μια αποθήκη, ενώ στον πρώτο όροφο διαμορφώθηκαν δύο αίθουσες διδασκαλίας και το γραφείο δασκάλων.
Για την υλοποίηση του έργου δαπανήθηκαν 423.653 €, ενώ οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2008 και ολοκληρώθηκαν το Φεβρουάριο του 2009.
Στα εγκαίνια, οι διοργανωτές ευχαρίστησαν μεταξύ άλλων και την κα Ματίνα Χίου, η οποία συνέταξε την πρώτη μελέτη, αλλά και την κα Ευδοκία Ψαρρά, η οποία διετέλεσε διευθύντρια του σχολείου, όταν έγιναν προσπάθειες για την επέκταση.
Το παρόν στα εγκαίνια έδωσαν και ο Αντινομάρχης κ. Λάζαρος Θεόφιλος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Θανάσης Γρυλάκης, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Νίκος Μαράκης και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Τσαγλής, Βάλλης, Σέργης και Πιταράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος κ. Βασίλης Μετζουβής κ.α.
Αξίζει να αναφέρουμε, ότι στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Αρσενίου λειτουργεί τμήμα για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: