Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Εχασαν την ψυχραιμία τους ορισμένοι...

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΓΡΥΛΛΑΚΗ

Με τη λιτή δήλωση που δόθηκε στην δημοσιότητα, ο Θανάσης Γρυλλάκης ανακοίνωσε τη απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές , για τον νέο Δήμο της Νάξου.
Το γεγονός αυτό και ιδιαίτερα η αποδοχή αυτής της υποψηφιότητας ,ανατρέπει τα δεδομένα , με αποτέλεσμα να ανάψει φωτιές, προφανώς σε άμεσα επηρεαζόμενους.
Με έκπληξη οι Ναξιώτες ακούσαμε τον βουλευτή Κυκλάδων κ. Ρήγα ο οποίος βγήκε στα ραδιόφωνα για να καυτηριάσει την απόφασή αυτή .Κατά την παρέμβασή του χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ανακοίνωση της πρόθεσης του κ. Γρυλλάκη να ηγηθεί Δημοτικού συνδυασμού, επειδή όπως είπε είναι μέλος κομματικού οργάνου, παραλείποντας όμως να αναφέρει ότι από το καταστατικό του «κινήματος» δεν προβλέπεται ασυμβίβαστο σε αυτή τη περίπτωση.
Για να στηρίξει την παρέμβασή του χρησιμοποίησε την πρόσφατη εγκύκλιο του Γραμματέα του κόμματος , η οποία προτρέπει «τα μέλη του Κινήματος» και «τα μέλη των οργάνων» να μη συμμετέχουν αλλά και να αποτρέπουν κινήσεις που δημιουργούν «τετελεσμένα με φόντο τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση το ερχόμενο Φθινόπωρο», δίνοντας όμως τη δική του ερμηνεία.
Για την πληρέστερη ενημέρωση των αναγνωστών να αναφερθεί ότι η εγκύκλιος του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας επισημαίνει ότι « οι σχετικές διαδικασίες με τις οποίες θα αποφασιστεί η υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ σε αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς και υποψήφιους Δημάρχους θα ανακοινωθούν μετά την ψήφιση του νέου νόμου και θα γίνει με συντεταγμένες και καταστατικές διαδικασίες». Αξιόπιστες δε πηγές συμπληρώνουν ότι σε μικρούς Δήμους το ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσει χρίσμα και θα αφήσει τον λαό να αποφασίσει χωρίς κατεύθυνση.
Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα ,η εγκύκλιος αφορά μόνο τον κ.Γρυλλάκη; Δεν αφορά τον κ. Μαράκη; γιατί αυτή η μεροληψία? Όταν ο σημερινός Δήμαρχος Νάξου δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος και «όποιος θέλει ας κατέβει στην παλαίστρα», γιατί δεν υπήρξε παρέμβαση; Να επισημανθεί η υπεύθυνη στάση των τοπικών Οργανώσεων, οι οποίες δεν πήραν θέση και δικαιώθηκαν από την εγκύκλιο του Γραμματέα του κόμματος αφού αντιμετωπίζουν με νηφαλιότητα την όλη κατάσταση.
Η σαφής και μερολιπτική υποστήριξη του κ. Ρήγα προς τον νυν Δήμαρχο , δείχνει τις προθέσεις για το που θα στραφούν οι προσπάθειες και ποιος θα προωθηθεί ως «εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ» στις ερχόμενες εκλογές.
Στη περίπτωση αυτή όμως αποσιωπάται το γεγονός ότι η υπόθεση υποψηφιότητας ξεκινάει από μηδενική βάση αφού μετά τη συνένωση Δήμων και Κοινοτήτων πρέπει να δίνεται το δικαίωμα σε όποιον το επιθυμεί να είναι «ενδιαφερόμενος» υποψήφιος.
Δεν υπάρχει κανένα πρόκριμα για κανένα Δήμαρχο. Το ξεκαθαρίζει άλλωστε και η εγκύκλιος του Γραμματέα.
Εδώ πρέπει να θυμίσουμε ότι και το 1998 με την εφαρμογή του «Καποδίστρια» οι τότε υπηρετούντες Δήμαρχοι δεν είχαν στο ΠΑΣΟΚ πρόκριμα στήριξης υποψηφιότητας.
Δυστυχώς η στάση αυτή προτρέπει στη πόλωση, κάτι που ο δημοκρατικός Ναξιακός λαός δεν το επιθυμεί, αντίθετα το σχολιάζει με καυστικότητα.
Οι Ναξιώτες που διέπονται από δημοκρατικές πεποιθήσεις, επιθυμούν οι ίδιοι, να επιλέξουν τον ικανότερο , τον καταλληλότερο , αυτόν που έχει στην φαρέτρα του τα περισσότερα προσόντα για να ηγηθεί του νέου Δήμου.
Ευτυχώς για το Νησί μας και δυστυχώς για ορισμένους ο Ναξιακός λαός προσπερνά πλέον τις κομματικές σκοπιμότητες και τις πολιτικάντικες συμπεριφορές ( που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα προσωπικά πολιτικά συμφέροντα) και ταυτίζει το μέλλον του με αυτούς που θα τον οδηγήσουν μπροστά. Δεν ανέχεται πλέον άλλες χαμένες τετραετίες.
Κ. Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια: