Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Απαίτηση και Υποχρέωση

του Κώστα Βερνίκου

Η συναντήσεις και οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται , από συντοπίτες της δημοκρατικής παράταξης, με θέμα τον επερχόμενο Καλλικράτη και το μέλλον του τόπου μας, καταλήγουν σε διαπιστώσεις και προβληματισμούς, όπως.
1. Η νέα αυτοδιοίκηση για το Νησί μας δημιουργεί άλλα δεδομένα, μεγαλύτερες και συνθετότερες υποχρεώσεις, για τις οποίες απαιτούνται πρόσωπα ικανά , με γνώσεις, με πολλά όπλα στην φαρέτρα τους, για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις.
2. Η ευρύτερη δημοκρατική παράταξη με μεγάλη ιστορία και προσφορά για το Νησί μας δεν μπορεί να είναι απούσα από την αυριανή κατάσταση, αλλά δεν μπορεί και δεν πρέπει να επιτρέψει σε άτομα και να την διαφεντέψουν και να κάνουν κακό στον τόπο.
3. Η δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να είναι ενωμένη στην προσπάθεια αυτή, γιατί ορισμένοι ( που ανήκουν σε αυτή) δεν επικοινωνούν, δεν συζητούν, αλλά αγνοώντας την και νομίζοντας ότι αυτοί την εκφράζουν δηλώνουν ότι κατεβαίνουν στην παλαίστρα και όποιος θέλει ας έλθει.
4. Είναι υποχρέωση της δημοκρατικής παράταξης να είναι παρούσα στο αύριο και επιβάλλεται να δημιουργήσει μια κίνηση με καταξιωμένα επαγγελματικά και κοινωνικά στελέχη που έχουν γνώση των προβλημάτων του τόπου και ενδιαφέρονται για αυτόν, να αναζητήσουν ευρύτερες συμμαχίες και να παρουσιάσουν στον Ναξιακό λαό το όραμά τους για το μέλλον και την ανάπτυξη του τόπου μας.
Είναι απαίτηση του δημοκρατικού κόσμου του Νησιού μας και υποχρέωση της δημοκρατικής παράταξης να προβεί δε σοβαρή και αξιόπιστη πρόταση. Ο Nαξιακός λαός την περιμένει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: