Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Η έδρα της Γενικής Διεύθυνσης Αιγαίου


Στη Ρόδο διεξήχθη το συνέδριο της ΤΕΔΚ Δωδεκανήσου, όπου το θέμα της έδρας τόσο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και της Γενικής Διεύθυνσης βρέθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Από τη συνάντηση αυτή δεν θα μπορούσε να λείπει ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Κυκλάδων και Δήμαρχος Σύρου κ.Γιάννης Δεκαβάλλας, προκειμένου να υποστηρίξει τα κεκτημένα. Ο κος Δεκαβάλλας τόνισε ότι η παρουσία του στο συνέδριο συνίσταται κύρια στη διατύπωση θέσεων και προτάσεων, οι οποίες θα προάγουν την διανησιωτική συνεργασία και θα τονίσουν προς την κεντρική διοίκηση την αναγκαιότητα χάραξης συγκεκριμένων νησιωτικών πολιτικών. «Είναι πάρα πολλά αυτά που μας ενώνουν και πολύ λίγα τα προβλήματα που μας φέρνουν σε αντιθέσεις, τα οποία όμως μπορούν να αντιμετωπιστούν» είπε χαρακτηριστικά.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γεώργιος Νικητιάδης, αναφέρθηκε στο θέμα της έδρας, τονίζοντας ότι άποψή του είναι, η έδρα της περιφερειακής αυτοδιοίκησης να παραμείνει στη Σύρο, ενώ η έδρα της Γενικής Διοίκησης να συσταθεί και να λειτουργήσει στη Ρόδο. Προέτρεψε δε, τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ να υιοθετήσουν και οι Κυκλάδες αυτήν την πρόταση. Παρόμοια θέση έχει λάβει με απόφασή του και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιαλυσού Ρόδου.
Στην ομιλία του ο κος Μαχαιρίδης Νομάρχης Δωδεκανήσου για το θέμα αυτό τόνισε, ότι ανεξαρτήτως στο που θα βρίσκεται η έδρα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, θα πρέπει στις πρωτεύουσες των νομών να λειτουργούν αντίστοιχες υπηρεσίες. Τόσο ο Νομάρχης, όσο και οι υπόλοιποι Βουλευτές, οι οποίοι τοποθετήθηκαν είπαν ότι οι Δωδεκανήσιοι πρέπει να διεκδικήσουν την έδρα της Γενικής Διοίκησης. Να επισημάνουμε ότι η ΤΕΔΚ Κυκλάδων έχει αποφασίσει και ζητά από την Πολιτεία, όπως η έδρα της Γενικής Διοίκησης Αιγαίου και η έδρα της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Νοτίου Αιγαίου, να είναι στην Ερμούπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: