Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

Συνένωση Δήμων

Κριτήρια συνένωσης Δήμων και ουσίας ύπαρξης Περιφέρειας

Το ότι χρειάζεται η συνένωση Δήμων είναι δεδομένο. Ο μισός πληθυσμός της Χώρας βρίσκεται στην Αθήνα. Ένας μεγάλος αριθμός στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ τα χωριά ερημώθηκαν.
Συνένωση λοιπόν σημαίνει: εξοικονόμηση πόρων και καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους Δημότες.
Κριτήρια συνένωσης για την εφαρμογή των παραπάνω είναι:
1.Εξοικονομώ πόρους για την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου. 2. Εξοικονομώ πόρους για την ανάπτυξη του ορεινού όγκου. 3. Εξοικονομώ πόρους από την πολιτισμική ανάπτυξη. 4. Εξοικονομώ πόρους από την εναλλακτική ανάπτυξη τουρισμού. 5. Εξοικονομώ πόρους από την πράσινη ανάπτυξη. 6. Εξοικονομώ πόρους από την ανάπτυξη των ιδιαιτεροτήτων της κάθε περιοχής. 7. Εξοικονομώ πόρους από το παζλ που θα φτιάχνεται από συνένωση δυνάμεων που μέχρι τώρα μεμονωμένες καθώς ήταν σε μικρούς Δήμους δεν απέδιδαν. 8. Παρέχω στο Δημότη Υγεία (σχεδιασμός υγειονομικού). 9. Παρέχω στο Δημότη Παιδεία (σχεδιασμός εκπαίδευσης). 10. Παρέχω πολιτισμό. 11. Παρέχω συγκοινωνία, μεταφορά προϊόντων (σχεδιασμό εμπορίου). 12. Παρέχω στο Δημότη ευκολία πρόσβασης στο Κράτος –Δήμο (σχεδιασμό γραφειοκρατίας). 13 Παρέχω στο Δημότη δυνατότητα εργασίας (σχεδιασμός ίσων ευκαιριών). 14. Παρέχω στο Δημότη υγιή συνδικαλισμό (σχεδιασμός Καποδίστρια στο συνδικαλισμό σε κάθε επίπεδο). Τα παραπάνω είναι οι προϋποθέσεις για το νέο Δήμο, που δεν είναι πλέον ούτε Δήμος μικρός, ούτε φτωχός, ούτε Δήμος φτιαγμένος με κριτήρια παραγοντισμού και κοντόφθαλμης προσέγγισης. 15. Παρέχω στο Δημότη ίσες ευκαιρίες ψυχαγωγίας. 16. Παρέχω στο Δημότη υγιή αθλητισμό. 17. Παρέχω στο Δημότη πολιτική προστασία. 18. Παρέχω στο Δημότη δυνατότητα προστασίας του περιβάλλοντος.
Το ότι χρειάζεται ο δεύτερος βαθμός, δηλαδή η περιφέρεια είναι και αυτό αυτονόητο.
Περιφέρεια σημαίνει: 1.Υπέρβαση μικροψυχίας (π.χ. που θα πάνε τα απορρίμματα). 2. Οδική, θαλάσσια, εναέρια επικοινωνία τόσο στην Περιφέρεια, όσο με τον υπόλοιπο κόσμο (Βόρειος άξονας, Νότιος άξονας, κάθετος άξονας, λιμάνια, αεροδρόμια). 3. Οικονομία Περιφέρειας: Τι έχω, αγροτικό προϊόν, τουριστικό προϊόν, ναυτιλία, μικρομεσαία επιχείρηση, επιστημονικό δυναμικό, ναξιώτικη διατροφή, φυσικό και πολιτισμικό πλούτο. Δημιουργώ μάστερ πλαν ανάπτυξης για όλα τα παραπάνω και τα επιβάλλω στο κεντρικό Κράτος.
4. Υπηρεσίες: Υγείας, παιδείας, τουρισμού, πολιτισμού, σχέση πολίτη-κράτους. Τις διαμορφώνω ισότιμα, δίκαια και αναλογικά με αντικειμενικά και μόνο κριτήρια. Χρειάζονται λεφτά και τα λεφτά υπάρχουν. Η Νάξος ποτέ δεν υπήρξε επιζήμια οικονομικά για την Ελλάδα. Μας οφείλουν πολλά και το ξέρουν και ήρθε η ώρα να τα διεκδικήσουμε νόμιμα, τίμια και αποφασιστικά. Το οφείλουμε στη Νάξο, μας το οφείλουν όλοι τους.

Βασίλης Ραπτάκης,
Δημ. Σύμβουλος
Χειρούργος Ορθοπεδικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: