Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Ξέμειναν στην Απείρανθο

Οι μαθητές των ορεινών, λόγω της χιονόπτωσης
Μετ’ εμποδίων πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των μαθητών στα ορεινά χωριά της Νάξου, λόγω των καιρικών συνθηκών την περασμένη Δευτέρα. Κατόπιν συνεννόησης των Διευθυντών των σχολείων με τους οδηγούς του ΚΤΕΛ, αποφασίστηκε να επιστρέψουν νωρίτερα τα παιδιά στα χωριά τους από το σχολείο, λόγω της επιδείνωσης του καιρού και της χιονόπτωσης. Αν και το χιόνι δεν ήταν αρκετό, το λεωφορείο που μετέφερε τα παιδιά έφτασε μέχρι την Απείρανθο, όπου και «ακινητοποιήθηκε», εξ αιτίας του «παγωμένου» δρόμου. Ενημερώθηκε το Επαρχείο, ζητήθηκε η συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς «θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί το σχέδιο «Ξενοκράτης», κάτι που δεν έγινε δεκτό από τη Σύρο, όπου δίνονται οι εντολές», σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική.
Έτσι, οι γονείς κλήθηκαν να δώσουν λύση στο πρόβλημα και να μεταφέρουν τα παιδιά στην Κόρωνο, το Σκαδό και την Κωμιακή. «Τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προσφέρουν σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί το χιόνι είναι πολύ λίγο. Εδώ χρειάζεται αλάτι, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του πάγου», δήλωσε ο Προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Επαρχείου κ. Θαν. Γρυλλάκης.
«Μετά τα τελευταία γεγονότα όπου εμπλέκεται το ΚΤΕΛ είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΚΤΕΛ κ. Τσάφος, ο οποίος συμπλήρωσε «κρατήσαμε τα παιδιά μέσα στο λεωφορείο, όπου υπήρχε θέρμανση, μέχρι να βρεθεί λύση». Ωστόσο, από την πλευρά του ο Υποπυραγός και Προϊστάμενος στο Πυροσβεστικό κλιμάκιο Νάξου κ. Μιχαλόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι «κακώς ξεκίνησε το λεωφορείο, να κινηθεί σε μια περιοχή με χιόνια, χωρίς να διαθέτει αντιολισθητικές αλυσίδες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: