Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Καλή Χρονιά!

'Ένας χρόνος πέρασε, ένας άλλος θα έλθει. Η ζωή συνεχίζεται και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Ελπίζουμε πάντα για το καλύτερο, και μαζί με την ελπίδα οι ευχές...
Η Θεά Αθηνά όμως, από τα ύψη του Ολύμπου μας παρακινεί για δράση, «συν Αθηνά και χείρα κίνει»… Αγοράζουμε λαχεία και τζόκερ γιατί ελπίζουμε στην τύχη. Οι σοφοί πρόγονοί μας όμως έλεγαν «έκαστος δημιουργός της τύχης του».
Τα επιτάγματα αυτά γίνονται όλο και πιο επίκαιρα, όλο πιο κοντά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα. Ο καθένας σαν άτομο, αλλά και όλοι μαζί σαν μια ανθρώπινη κοινωνία, πρέπει τη νέα χρονιά να πορευθούμε με καλύτερες νοοτροπίες και πρακτικές. Με περισσότερη κοινωνική ευαισθησία, με συμμετοχή στα κοινά, αφήνοντας ένα κομμάτι του «Εγώ» προς χάριν του «Εμείς». Ξεπερνώντας ωχαδερφισμούς και αδιαφορία, που μας έχουν πολύ στοιχίσει και ίσως πολλές φορές καταστρέψει. Πρέπει να γίνουμε περισσότεροι και καλύτεροι ενεργοί πολίτες για να αφήσουμε του χρόνου στις νέες γενιές, κάτι καλύτερο απ' ό,τι αφήνουμε φέτος. Καλή χρονιά!
Θανάσης Καραβίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: