Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Σχοινουσα

Μένει ο γιατρός στη Σχοινούσα με …Υπουργική απόφαση
Πράσινο φως για την παραμονή του γιατρού στη Σχοινούσα άναψε το Υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Υπουργός κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέγραψε την παράταση της παραμονής του αγροτικού γιατρού της Σχοινούσας στο Κουφονήσι, για τέσσερις μήνες ακόμα, γεγονός που σημαίνει ότι ο παθολόγος γιατρός της Σχοινούσας θα μείνει στο νησί. Το έγγραφο υπεγράφη την Τρίτη και αναμένεται άμεσα να σταλεί στο Κέντρο Υγείας -Νοσοκομείο Νάξου, ώστε να προωθηθούν οι διαδικασίες αναστολής της απόφασης για τη μετακίνηση του γιατρού κ. Αθ. Πέγου από τη Σχοινούσα στο Κουφονήσι.
Μάλιστα την περασμένη Τρίτη, εκπρόσωποι της Κοινότητας της Σχοινούσας συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου κ. Βενιέρη, ο οποίος σύμφωνα με όσα μας είπαν τους διαβεβαίωσε ότι όταν λάβει την απόφαση του Υπουργείου θα ανακληθεί η μετακίνηση του γιατρού.
Παρά τη θετική για τη Σχοινούσα έκβαση της υπόθεσης, οι κάτοικοι συνεχίζουν τον αποκλεισμό του λιμανιού, για 19η ημέρα. Όπως μας αναφέρουν οι Σχοινουσιώτες, ο αποκλεισμός θα γίνεται μέχρι να κοινοποιηθεί η ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση του γιατρού στο Κουφονήσι και να οριστικοποιηθεί η παραμονή στη Σχοινούσα, με απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Νάξου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: