Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009

Προεκλογικά Μαγειρέματα

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου σε λέσχη συλλόγου συγκεντρώθηκαν ατύπως πρόεδροι ναξιακών συλλόγων της Αθήνας και μέλη του απερχόμενου Δ.Σ της ΟΝΑΣ προκειμένου να συζητήσουν για τις επερχόμενες εκλογές.
Με έκπληξη οι περισσότεροι διαπίστωσαν την παρουσία αυτοδιοικητικών αρχόντων από το νησί μας. Γιατί άραγε; Ποιος ο λόγος παρουσίας τους σε μια άτυπη συνάντηση των συλλόγων;
Φαίνεται πως στις φετινές εκλογές της ΟΝΑΣ θα προσπαθήσουν ορισμένοι τόσο από τους Συλλόγους όσο και από την τοπική Αυτοδιοίκηση να συνεργαστούν, προκειμένου αφενός να κερδιθούν καρέκλες και αφετέρου να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για τις μελλοντικές Αυτοδιοικητικές εξελίξεις, ενόψει Καποδίστρια 2. Αν είναι τα πράγματα έτσι οι σύλλογοι πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η αποστολή τους είναι άλλη, η αποστολή των Αυτοδιοικητικών άλλη και των κυβερνητικών άλλη. Είναι κρίμα οι Σύλλογοι να επιτρέπουν σε ορισμένους να τους εκμεταλλεύονται για αλλότριους στόχους.
Οι Σύλλογοι έχουν υποχρέωση απέναντι στα μέλη τους τα οποία προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να περιφρουρήσουν την αυτονομία τους, να παραμείνουν ακηδεμόνευτοι και να ασχοληθούν με τα προβλεπόμενα στα καταστατικά τους είτε συνεργαζόμενοι είτε διαφωνούντες εποικοδομητικά με τις εκάστοτε αρχές. Ας ελπίσουμε να πρυτανεύσει το συλλογικό πνεύμα, η συλλογική αλληλεγγύη και η ακηδεμόνευτη συλλογική προσπάθεια για το καλό των ιδίων, του συλλογικού κινήματος και του τόπου μας.
Κώστας Βερνίκος
Πρόεδρος Συλλόγου Σαγκριωτών

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έλαβε χώρα στην καινούρια, και πάντα φιλόξενη, Λέσχη του Απεραθίτικου Συλλόγου. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι Συλλόγων, «αυτοδιοικητικοί άρχοντες», και άλλοι χωρίς θεσμικό ρόλο. Ακόμα και εκπρόσωποι Συλλόγων που δεν είναι μέλη της ΟΝΑΣ. Οι Λέσχες των Συλλόγων είναι ανοικτές σε ΟΛΑ τα μέλη και δεν προσφέρονται για συνωμοσίες και βυζαντινισμούς. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η εποχή των «Κολονέλων», τότε που οι κοινωνικές συναναστροφές και οι έξοδοι των πολιτών ρυθμίζονταν από οπλονόμους και ελέγχονταν από ΕΣΑτζήδες πέρασε, ευτυχώς, ανεπιστρεπτί.
Δημήτρης Γ. Ζευγώλης