Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Γ. Παπαμανώλης στο ΒτΝ


Ποιο το όραμά σας για τις Κυκλάδες και τη Νάξο και κατά συνέπεια σε ποια έργα θα δώσετε προτεραιότητα, αν εκλεγείτε την 4η Οκτώβρη;
Το Όραμά μου τόσο για τις Κυκλάδες όσο και για το νησί της Νάξου, δεν μπορεί να διαφέρει από το όραμα του κάθε πολίτη αυτού του πανέμορφου νησιωτικού συμπλέγματος.
Οι ανθρώπινες παροχές υγείας σε κάθε νησί,
Μικρά σύγχρονα πλήρως εξοπλισμένα από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, Νοσοκομεία στα μεγάλα νησιά, και ισχυρά πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία στα μικρότερα.
η αξιοπρεπής ,ασφαλής και άμεση διακομιδή ασθενών, μέσα σε αυτό το δίκτυο υγειονομικών μονάδων και προς το κέντρο.
Η οικονομική στήριξη στον εποχιακό υπάλληλο και μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον νέο πτυχιούχο, στον άνεργο, τον αγρότη, τον μισθωτό και συνταξιούχο Κυκλαδίτη.
Η Ανάπτυξη των Κυκλάδων ,προσαρμοσμένη στο πρόγραμμά μας για την Πράσινη Ανάπτυξη.
Η δέσμευση του Προέδρου μας <για κάθε μέρα πλοίο> στα νησιά μας, θα αναγεννήσει , την διακίνηση πολιτών και εμπορευμάτων, προς τόνωση της ενδονησιακής μας οικονομίας και όχι μόνο.Αυτά είναι ένα μέρος από το όραμα, για το οποίο θα παλέψω εάν ο Λαός των Κυκλάδων με τιμήσει και με στείλει εκπρόσωπό του στη Βουλή των Ελλήνων.

Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων επιλέγει με κριτήριο την εντοπιότητα και την καταγωγή. Το κριτήριο αυτό βοηθά τα νησιά και έχει αποτελέσματα θετικά σε νησιωτικούς νομούς;
Δεν θα κρίνω τον τρόπο με τον οποίο καλούνται οι Κυκλαδίτες να επιλέξουν τον υπ. Βουλευτή που επιθυμούν να τους εκπροσωπεί. Αυτό που έχω να προσθέσω είναι ότι παρόλο που στις Κυκλάδες έχουμε 24 νησιά, θεωρώ ότι λίγο πολύ οι πολίτες γνωρίζουν, την δράση και κατά πόσο ο έκαστος υποψήφιος βρίσκεται κοντά τους σε όλη την διάρκεια της ενασχόλησής του με τα κοινά και ποιοι τους θυμούνται μόνο προεκλογικά.

Θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα στις Κυκλάδες, μέσα από τη Βουλή, ή μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση; Πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος ενός Βουλευτή Κυκλάδων;
Η άσκηση της πολιτικής είτε μέσα από την Αυτοδιοίκηση είτε μέσα από την Βουλή, εφόσον μιλάμε για τις Κυκλάδες, είναι εξίσου δύσκολη.
Πιστεύω ότι στα 12 χρόνια της θητείας μου ως Νομαρχιακός Σύμβουλος, και τα τελευταία 7 χρόνια ως Αντινομάρχης, έχω δείξει δείγματα γραφής τόσο για την προσφορά όσο και για την αγάπη μου, για τα 24 νησιά και ιδιαίτερα για τους συμπατριώτες μου ανεξαρτήτως τόπου καταγωγής ή κομματικής τοποθέτησης.
Πώς εξηγείτε το γεγονός οι υποψήφιοι στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να στρατεύονται από τα κόμματα και στις Εθνικές εκλογές;
Οι αιρετοί Δημοτικοί και Νομαρχιακοί σύμβουλοι ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης και εφόσον επανεκλέγονται συνεχώς, και (μάλιστα κερδίζοντας κάθε φορά την εμπιστοσύνη και περισσότερων συμπατριωτών τους), σημαίνει ότι τόσο σε επίπεδο Δήμου αλλά και σε επίπεδο Νομού αντίστοιχα, χρήζουν της εμπιστοσύνης του Λαού που τους επιλέγει, άρα εφόσον όλοι μας που υπηρετούμε την Τ.Α. ανήκουμε και σε κάποια πολιτική παράταξη , εύλογο είναι τα κόμματα, κάποια στιγμή ,αυτά τα στελέχη έχοντας αποκτήσει την εμπειρία από την αυτοδιοίκηση να τα επιλέγουν και να τα ρίχνουν στην μάχη από όποια θέση τους ζητηθεί .

Δεν υπάρχουν σχόλια: