Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Αμπελοφιλοσοφίες


Γιατί έρχεται το ασθενοφόρο;
Νέο ασθενοφόρο, μάθαμε, ότι παρέλαβαν στο Κ.Υ. – Νοσοκομείο Νάξου, παραμονές εκλογών. Το ίδιο είχε γίνει και παραμονές του 1981, όταν ο τότε υποψήφιος της Ν.Δ. κ. Δημήτρης Κοπελούζος είχε δωρίσει στον Υγειονομικό Σταθμό Νάξου ασθενοφόρο. Λες και έρχεται το ασθενοφόρο για να πάρει την καταρρέουσα κυβέρνηση. Όπως και τότε έτσι και σήμερα όλα δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα, που τυχαίνει να είναι το ίδιο, έχει ανάγκη από άμεση περίθαλψη. Τότε πάντως έκανε εννέα χρόνια (1981-1990) να συνέλθει και άλλα τρία χρόνια (1990-1993)για να επανέλθει στην πρότερη κατάσταση. Τι είναι αυτό άραγε που δεν της επιτρέπει να σταθεί στα πόδια της περισσότερο. Τρία χρόνια την πρώτη φορά (90-93) και πεντέμισι τώρα (2004-09), μάλλον βρίσκεται σε δύσκολή !! κατάσταση.


4 υποψήφιοι στην παραλία το Σάββατο
Μεγάλο βλέπετε το νησί της Νάξου και μεγάλο το εκλογικό σώμα, έτσι σωρεία υποψηφίων βρίσκονται κάθε τρεις και λίγο στο νησί μας. Το Σάββατο που μας πέρασε συναντήσαμε τέσσερις υποψηφίους στην παραλία της Νάξου, μεταξύ των οποίων έγιναν μοιραία αναπάντεχες συναντήσεις. Δύο από το ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Γερμανός Καπίρης και Δέσποινα Τούντα και δύο από τη Νέα Δημοκρατία, οι κ.κ. Σταμάτης Μαύρος και Χρήστος Καφτηράνης. Συναντήσεις έγιναν σε καφετερίες τόσο μεταξύ των συνυποψήφιων στον ίδιο συνδυασμό, όπως αυτή του κ. Γ. Καπίρη με την κ. Δ. Τούντα, όσο και μεταξύ αντιπάλων, όπου μάλιστα υπήρξαν και συναδελφικοί ασπασμοί (Σ.Μαύρος – Δ. Τούντα). Και στις δύο περιπτώσεις οι άνδρες υποψήφιοι φέρθηκαν ιπποτικά . Μπράβο τους!!


Φράγμα … από τα ΜΜΕ της Νάξου
Ούτε μία κουβέντα από τα ΜΜΕ της Νάξου για την αποκάλυψη της εφημερίδας μας στη φάρσα του φράγματος Τσικαλαριού ή Ποταμιάς. Αντίθετα όχι μόνο παρουσίασαν αλλά έκαναν και επιλεκτικά σχόλια υπέρ της ανακοίνωσης- απάντησης του Υπουργείου στο το αρχικό μας δημοσίευμα, στο οποίο είχαμε αποκαλύψει τη μεγάλη φάρσα που στήθηκε για προεκλογικούς λόγους, σχετικά με το φράγμα. Και βέβαια, ούτε στη νέα επιβεβαίωση που κάναμε στο προηγούμενο φύλο αναφέρθηκαν, αποκαλύπτοντας έτσι τη γαλάζια κομματική τους τοποθέτηση και το δικαιολογημένο χαρακτηρισμό τους, στο αρχικό μας άρθρο, ως «έντυπους χειροκροτητές».

Έψαχναν δουλειά στο φράγμα
Αποκορύφωμα του γέλιου για τις κομματικές φιέστες που έλαβαν χώρα αλλά και τα ανακοινωθέντα που κυκλοφόρησαν για την πραγματοποίηση του φράγματος του Τσικαλαριού ή Ποταμιάς, ήταν το ενδιαφέρον χειριστή χωματουργικών μηχανημάτων από την Αθήνα για να εργαστεί στο εν λόγω «έργο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: