Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Η Ε.Ψαρρά στο ΒτΝ

Μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων επιλέγει με κριτήριο την εντοπιότητα και την καταγωγή, με τη Νάξο να εκπροσωπείται από πέντε υποψηφίους. Θεωρείτε ότι το κριτήριο αυτό βοηθά τα νησιά και έχει αποτελέσματα θετικά σε νησιωτικούς νομούς;
Το μοναδικό κριτήριο των ψηφοφόρων πρέπει να είναι ποια πολιτική εξυπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα και ποια της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Το φαινόμενο που επισημαίνετε είναι έντεχνα καλλιεργημένο από τα δύο μεγάλα κόμματα που μέχρι στιγμής εναλλάσσονται στη διακυβέρνηση της χώρας για ευνόητους λόγους. Εξ άλλου η Νάξος είχε βουλευτές και με τη ΝΔ και με το ΠΑΣΟΚ που όμως δεν έλυσαν κανένα από τα μεγάλα προβλήματα των Ναξιωτών.

Το Κ.Κ.Ε είναι ένα κόμμα με μεγάλη ιστορία και έντονη παρουσία, ανά τους χρόνους. Είναι όμως προσαρμοσμένο και στις συνθήκες και ανάγκες της σύγχρονης εποχής και ειδικά στις Κυκλάδες, όπου σε μεγάλο ποσοστό στηρίζονται στην τουριστική ανάπτυξη;
Το ΚΚΕ είναι χρονικά το παλαιότερο κόμμα (κι αυτό σημαίνει πολλά) αλλά ταυτόχρονα είναι το πιο νέο και σύγχρονο κόμμα όχι μόνο γιατί προσαρμόζεται στις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες αλλά πάει πολύ πιο μπροστά από αυτές έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες και ικανότητες των λαϊκών στρωμάτων, αξιοποιώντας τη σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία και όλες τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και δυνατότητες της χώρας και όχι την προσαρμογή της πολιτικής του στα συμφέροντα της πλουτοκρατίας και των κέντρων των μονοπωλίων που εφαρμόζουν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους οι διακυβερνήσεις στην Ελλάδα. Μέσα από αυτό το πρίσμα βλέπει και την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας συνδέοντάς την με τις άλλες οικονομικές δραστηριότητές τους (κτηνοτροφία, γεωργία, μεταποίηση κτλ).

Πώς εξηγείτε το γεγονός οι υποψήφιοι στις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές να στρατεύονται από τα κόμματα και στις Εθνικές εκλογές, φαινόμενο που παρατηρείται και στο κόμμα που εκπροσωπείτε.
Το ΚΚΕ έχει διαφορετικά κριτήρια ανάδειξης υποψηφίων από τα άλλα κόμματα. Η υποψηφιότητα στις διάφορες εκλογές αποτελεί συγκεκριμένη χρέωση δουλειάς στα πλαίσια καταμερισμού που γίνεται για όλα τα μέλη του κόμματος. Δεν διαχωρίζουμε τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές από τις βουλευτικές, τις ευρωεκλογές, ούτε από αυτές των σωματείων και των συλλόγων. Ο διαχωρισμός αποσκοπεί στην υφαρπαγή ψήφων και στην άμβλυνση της συνείδησης του λαού. Όλα είναι άρρηκτα δεμένα με την πολιτική κατάσταση.

Ποια τα περιθώρια δράσης ενός υποψηφίου Βουλευτή, αν αυτός τελικά δεν εκλεγεί;
Η απάντηση στην προηγούμενη ερώτηση δίνει την απάντηση και σ΄ αυτήν. Τόσο εγώ όσο και οι συνυποψήφιοί μου με το ΚΚΕ δεν περιμένουμε τη βουλευτική καρέκλα για να ασχοληθούμε και να προωθήσουμε τα προβλήματα του χώρου. Τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις και μάλιστα χωρίς οικονομικό ή ατομικό όφελος και στις δυο περιπτώσεις. Γι’ αυτό άλλωστε δεν παρατηρούνται σε κανένα ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ τα μαχαιρώματα πίσω ή κάτω από την πλάτη για το ποιος θα πάρει τους περισσότερους ψήφους και θα εξασφαλίσει την εκλογή του, όπως συμβαίνει στα άλλα κόμματα.

Ποιο το όραμά σας για τις Κυκλάδες και τη Νάξο.
Στο πλαίσιο των 400 λέξεων που ορίσατε και με το πνεύμα των ερωτήσεων που δεν αφορούν το δια ταύτα των εκλογών δεν μπορούμε να αναπτύξουμε αναλυτικά την πρότασή μας για τον τόπο μας. Να ξεκαθαρίσω όμως στους συμπατριώτες μας ότι δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες πως μπορούν να προχωρήσουν μεμονωμένα για τα νησιά μας και ανεξάρτητα από την πολιτική κατεύθυνση που ακολουθείται και εφαρμόζεται γενικότερα στη διακυβέρνηση της χώρας τόσο η ανάπτυξη των νησιών όσο και η λύση των σοβαρότατων προβλημάτων που ταλανίζουν όλους εμάς τους κατοίκους τους σε επίπεδο παραγωγής, εργασίας, πρόνοιας, υγείας, παιδείας, μεταφορών (ακτοπλοϊκών, εναέριων, χερσαίων-σε επίπεδο νησιού-), πολιτικής διαχείρισης υδάτινων πόρων. Τα προβλήματα, όπως έχει η ζωή αποδείξει όχι μόνο δε θα λύνονται, απλά θα μπαλώνονται και θα διογκώνονται όσο στο τιμόνι της εξουσίας θα βρίσκονται το κεφάλαιο με τα κόμματά του ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τα αναχώματά του κι όχι ο λαός με το δικό του κόμμα το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: