Δευτέρα 3 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση υποψηφιότητας πρ. δημάρχου Νικόλα Βασιλάκη

Η μέχρι σήμερα πορεία και το έργο τής δημοτικής αρχής στο δήμο Δρυμαλίας, δεν επιτρέπουν σε κανένα ενεργό πολίτη, να παραμένει αδιάφορος, θεατής των αρνητικών εξελίξεων, που παρατηρούνται στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν τον τόπο μας. Ο δήμος μας, όταν ανέλαβε την εξουσία η σημερινή δημοτική αρχή, ήταν ο καλύτερα εξοπλισμένος και οργανωμένος νεοσύστατος δήμος των Κυκλάδων, στελεχωμένος από αρκετούς ικανούς και έμπειρους υπαλλήλους. Σήμερα, μετά από δυόμιση χρόνια, οδηγείται από λαθεμένες επιλογές, σε διοικητικά και διαχειριστικά αδιέξοδα, που επηρεάζουν αρνητικά τη λειτουργία και αποτελεσματικότητα του.

Δεν θα αποδώσω στη δημοτική αρχή ανικανότητα των στελεχών της, αφού σίγουρα υπάρχουν και ικανά, ούτε έλλειψη ενδιαφέροντος και προσπάθειας, για να πετύχει αυτό που έχει επιλέξει. Γι’ αυτό που έχει επιλέξει κάνει πράγματι ό,τι μπορεί. Θα αποδώσω αδυναμία στο να καθορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητες, να αναλάβει το δύσκολο έργο της εκπόνησης και ωρίμανσης των αναγκαίων μελετών και να επωμισθεί τη πολιτική ευθύνη της ιεράρχησης, ένταξης και χρηματοδότησης των έργων που πρέπει να γίνουν, σε κάθε χωριό του δήμου μας

Πως όμως να αναλάβει η δημοτική αρχή αυτές τις δύσκολες, αλλά υπεύθυνες δράσεις και πρωτοβουλίες, όπως θα έπρεπε να έχει κάνει, για να πάει ο δήμος μπροστά, αφού συνειδητά έχει επιλέξει να ασχολείται και να καταναλώνεται, κυρίως με δευτερεύουσας σημασίας θέματα, τακτοποιήσεις ατομικών υποθέσεων και άλλα παρόμοια, που θεωρεί ότι την εξυπηρετούν επικοινωνιακά. Το είχε πει άλλωστε και προεκλογικά ο δήμαρχος σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου « … άλλα φέρνουν τους ψήφους και όχι τα έργα ».

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να βρίσκονται σε εξέλιξη από τον Ιανουάριο του 2007 μεγάλα αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το ΕΣΠΑ (Δ΄ ΚΠΣ 2007-2013) και όμως το δημοτικό συμβούλιο να μην έχει ακόμα συνεδριάσει για να προγραμματίσει και ιεραρχήσει, τα έργα και τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν, με ορατό τον κίνδυνο να χαθούν σημαντικές πιστώσεις μεγάλων έργων για το δήμο μας. Μετά από τις εξελίξεις αυτές, προτάσσοντας του ατομικού μικροσυμφέροντος το γενικότερο συμφέρον των δημοτών μας, με τη φιλοδοξία να πετύχουμε το μέγιστο δυνατό, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία παλαιότερων δοκιμασμένων στελεχών, μαζί με το δυναμισμό και τη φρεσκάδα των νεότερων, αποφάσισα να συμμετάσχω, ως υποψήφιος δήμαρχος, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο δήμο Δρυμαλίας.

Σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια, καλώ όλες και όλους εκείνους, ιδιαίτερα τους νεότερους, από κάθε κοινωνικό και πολιτικό χώρο, που θέλουν να προσφέρουν με τη συμμετοχή τους για μια καλύτερη προοπτική, για μια καλύτερη αντιμετώπιση των προβλημάτων των χωριών και των κατοίκων του δήμου μας.

Σταθήκαμε όρθιοι, εκείνα τα πρώτα πολύ δύσκολα χρόνια, εξοπλίσαμε, οργανώσαμε το δήμο και πετύχαμε πολύ σημαντικό έργο.

Τώρα μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Νικόλας Γ. Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: