Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Ο συμπατριώτης μας Χρήστος Μανωλάς, κατα πάσα πιθανότητα, ο νέος Αρχηγός Στρατού

Αν και πάντα είναι ρίσκο να δημοσιοποιείς ονόματα Αρχηγών ακόμη και λίγη ώρα πριν από τις κρίσεις, όλα τα μέχρι στιγμής δεδομένα συνηγορούν ότι το ΚΥΣΕΑ που θα συνεδριάσει στο Μαξίμου λίγο μετά τις 19.00, θα αποφασίσει το εξής “σχήμα” Αρχηγών Γενικών Επιτελείων.
Α/ΓΕΕΘΑ παραμένει τουλάχιστον μέχρι το
φθινόπωρο, ίσως και αργότερα ο Μιχαήλ Κωσταράκος
Α/ΓΕΣ γίνεται ο αντιστράτηγος Χρήστος Μανωλάς μέχρι σήμερα διοικητής Στρατιάς.

Α/ΓΕΝ παραμένει ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.
Α/ΓΕΑ; Η μάχη που γίνεται ακόμη και αυτή την ώρα μεταξύ του νυν Αρχηγού Ευάγγελου Τουρνά και του αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας Χρήστου Βαίτση ειναι…μυθική. Τον Βαίτση θέλει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, αλλά συναντά ισχυρή αντίσταση από το πρωθυπουργικό περιβάλλον που φαίνεται να έχει πειστεί για την παραμονήΤουρνά στη θέση του.
Αυτές είναι οι πληροφορίες αυτή τη στιγμή. Από το σχήμα που θα προκύψει θα βγουν πολλά συμπεράσματα στα οποία φυσικά και θα αναφερθούμε αμέσως μετά από τις ανακοινωσεις.                                                                                     oanemomylos.blogspot.gr



ΚΥΣΕΑ: Νέος αρχηγός ΓΕΣ ο αντιστράτηγος Χρ. Μανωλάς
Ο υποναύαρχος Αθ. Αθανασόπουλος στο Λιμενικό Σώμα


Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη συνεδρίασή του το απόγευμα της Τετάρτης, στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά.

Ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγοςΑθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής Α’ Στρατιάς, ο αντιστράτηγοςΧρήστος Μανωλάς.

Παράλληλα, προς κάλυψη της κενής θέσης, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε ως διοικητή Α’ Στρατιάς τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

Στο Λιμενικό

Αλλαγή φρουράς είχαμε και στο Λιμενικό Σώμα όπου τον αντιναύαρχο Δημήτρη Μπαντιά αντικατέστησε ο μέχρι πρότινος Γενικός Επιθεωρητής Λιμενικού υποναύαρχοςΑθανάσιος Αθανασόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγηση για την αλλαγή αυτή έπαιξε σημαίνοντα ρόλο το γεγονός ότι ο κ. Αθανασόπουλος ήταν αυττός που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού της αναδιάρθρωσης του Λιμενικού Σώματος και πλέον θα κληθεί να αναλάβει να διοικήσει το «καλλικρατικό» Σώμα.

Παράλληλα, πηγές από την Ακτή Βασιλειάδη ανέφεραν ότι ως τον ερχόμενο Μάρτιο στις τακτικές κρίσεις θα έχει «μπει στο κλίμα», ενώ αρνούνταν κατηγορηματικά τον χαρακτηρισμό «αποπομπή» για τον τέως αρχηγό κ. Μπαντιά με αφορμή την τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα γίνει η τελετή παράδοσης - παραλαβής.






Δεν υπάρχουν σχόλια: