Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ


" ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ "
Η απόφαση, που ανακοινώθηκε απο τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Φώτη Μαυρομμάτη και η οποία θα αποσταλλει στους αρμοδίους:
" Θα τονίζεται:
Ο κοινόχρηστος και δημόσιος χαρακτήρας και των τεσσάρων εκτάσεων, σύμφωνα με το Σύνταγμα, με τον Αστικό Κώδικα, τη ειδική νομοθεσία, την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τις ευρωπαϊκές οδηγίες για οικοσυστήματα, Natura και προστασία των υγροβιότοπων αυτών... και κατ’ επέκταση είναι εκτός συναλλαγής.
Οποιαδήποτε πράξη, ακόμη κι αυτή η παραχώρηση από τη Διυπουργική Επιτροπή (στο ΤΑΙΠΕΔ) είναι άκυρη.
Για το λόγο αυτό  θα ζητηθεί η διόρθωση, να εξαιρεθούν  τα τέσσερα ακίνητα και να  απενταχθούν ,από τη σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ( διαγραφη απο το σχετικο ΦΕΚ του ΤΑΙΠΕΔ).
Επ[ισης θα ζητηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και το ΤΑΙΠΕΔ να μεταβιβαστούν και τα τέσσερα ακίνητα  στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά πλήρη κυριότητα.
Σε περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό κανένα από τα προηγούμενα, να συναφθεί προγραμματική σύμβαση  με το Υπουργείο Οικονομικών ή με το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι να γίνει η διόρθωση και σε συνεργασία με άλλη Υπηρεσία και εργαστήριο του Δημοσίου (που ασχολείται , όπως είναι το ΕΛΚΕΘΕ), να προβούν στην περαιτέρω προστασία και αξιοποίησή των."

Επίσης , απεφασίσθη να προβαίνει σε οποιοδήποτε ένδικο μέσο ή Διοικητική Αρχή, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και του έννομου συμφέροντος που έχει για την προστασία του περιβάλλοντος.
Θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα παρακολουθεί την όποιοα εξελιξη και θα πράτει αναλόγως.
ΠΗΓΗ: ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια: