Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Οι Δωδεκανήσιοι απέκλεισαν τους Κυκλαδίτες απο το σχεδιασμό σε θέματα υγείας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής

Διαμαρτυρία Δεκαβάλλα και Κυκλαδιτών αιρετών για τον αποκλεισμό τους απο την συζήτηση
για την πολιτική υγείας στις νησιωτικές περιοχές
Επιστολή – διαμαρτυρία, προς τον κο Δημήτρη Κρεμαστινό Βουλευτή Νομού Δωδεκανήσου και Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, έστειλε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιάννης Δεκαβάλλας, ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Νοτίου Αιγαίου. Στην επιστολή του ο κ. Δεκαβάλλας αναφέρει τα εξής:
«Ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, εκφράζω την έντονη διαμαρτυρία και δυσαρέσκεια των Κυκλαδιτών αιρετών, για την μη πρόσκλησή τους, στην συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, με αντικείμενο την ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας κο Άδωνι Γεωργιάδη, σχετικά με την πολιτική υγείας στις νησιωτικές περιοχές της χώρας.
Το έγγραφό σας που έχει σταλεί στις 15/7 με ΦΑΞ απευθύνεται στους δημάρχους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στον πίνακα όμως αποδεκτών, αναφέρονται μόνο οι δήμαρχοι της Δωδεκανήσου. Θέλω να πιστεύω ότι είναι καθαρά ένα γραφειοκρατικό λάθος, διότι όπως είναι γνωστό σε όλους η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου περιλαμβάνει τους Νομούς Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Επίσης θεωρώ αδιανόητο σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη, να μη συμμετέχουν οι Κυκλάδες, οι οποίες ουσιαστικά έχουν βγει εκτός του υγειονομικού χάρτη της χώρας, με την υπολειτουργία των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων τους.
Θεωρώ ότι το λάθος αυτό θα διορθωθεί άμεσα, και έστω και την ύστατη στιγμή θα προσκληθούμε στη συνεδρίαση της επιτροπής. Σε διαφορετική περίπτωση θεωρούμε την κίνησή σας, ως τελείως άστοχη και άδικη για τους Κυκλαδίτες.»
Από το Γραφείο Τύπου
του Τ. Π. Κυκλάδων της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: