Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

"Δυναμική" κατα το ΠΑΜΕ η απεργιακή συγκέντρωση στη Νάξο


Δελτίο τύπου του ΠΑΜΕ Νάξου:
Με τη δυναμική συμμετοχή εργαζομένων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών και  νεολαίων, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στη Νάξο. Το αγωνιστικό ραντεβού είχε δοθεί από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, για τις 11 το πρωί, στην παραλία, στο παλιό Δημαρχείο.  Στη συγκέντρωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντώνης Μαρούλης, μέλος της γραμματείας Νάξου της ΠΑΣΕΒΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Άλλο ένα νομοσχέδιο που τσακίζει εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους. Άλλο ένα νομοσχέδιο που δίνει νέες φοροαπαλλαγές και προνόμια στους βιομήχανους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλέμπορους. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, Ε.Ε. – Τρόικα. Όσο συνεχίζεται, οι εργαζόμενοι θα φτωχαίνουν, οι αυτοαπασχολούμενοι θα χρεοκοπούν, οι συνταξιούχοι θα σφίγγουν το ζωνάρι.», καταλήγοντας τόνισε πως «η μόνη λύση σε αυτή την αδιάκοπη και στυγνή επίθεση που δεχόμαστε είναι ο οργανωμένος Αγώνας σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, διευρύνοντας την κοινωνική συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους νέους και τις γυναίκες, μαζί με το ΠΑΜΕ που τόσα χρόνια τώρα ήταν και είναι στο πλευρό των εργαζομένων, που δεν κάθισε ποτέ στα τραπέζια των κοινωνικών διαλόγων για να συζητήσει το πετσόκομμα των εργαζομένων, που δεν τους πρόδωσε ποτέ και που παλεύει αδιάκοπα με όλες του τις δυνάμεις για την επίλυση των καθημερινών οξυμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες.»
και ο Στέλιος Χωριανόπουλος από τη Λαϊκή Επιτροπή Κωμιακής, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:
Η ανεπάρκεια παροχής κοινωνικών υπηρεσιών, τόσο από τους Δήμους, όσο και από το κράτος γενικότερα, με τις απολύσεις που ετοιμάζουν θα γίνει ακόμα χειρότερη. Τα ήδη υποβαθμισμένα χωριά μας θα υποβαθμιστούν κι άλλο. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπιστούν όλα αυτά, είναι με τη διεύρυνση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας, με τη δημιουργία Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά της Νάξου, ώστε όλοι μια γροθιά, να βάλουμε φρένο στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, γκρεμίζοντας μνημόνια και αφεντικά με στόχο την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας όπου θα είμαστε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε. Καλούμε όλους τους κατοίκους, να δώσουν απάντηση και να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στον όλεθρο που ετοιμάζουν συγκυβέρνηση, ΕΕ, και Τρόικα, σε μας και τις οικογένειές μας.
Η συγκέντρωση έκλεισε με την κεντρική ομιλία από το μέλος της γραμματείας Νάξου του ΠΑΜΕ, Νίκο Κορρέ και ακολούθησε δυναμική πορεία μέχρι το Κέντρο Υγείας Νάξου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: