Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Γιατί απουσιάζει ο Δήμος Νάξου και Μ.Κ. απο τους Δήμους που δεν προχωρούν τα έργα;;;;

Σε επιστολή του Περιφερειάρχη Ι. Μαχαιρίδη προς 10 φορείς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (κυρίως Δήμοι) εφιστάτε η προσοχή προκειμένου να επιταχυνθούν οι εργασίες αποπεράτωσης των ενταγμένων έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ καθώς και ο κίνδυνος απένταξής τους λόγω μη συμβασιοποίησης και ανεπαρκούς επιχειρηματολογίας μη εκτέλεσης τους. Στους φορείς αυτούς όπως είναι αναμενόμενο δεν αναφέρεται ούτε ένα έργο της περιφερειακής ενότητας Νάξου - Αμοργού. Το ερώτημα που τίθεται είναι άν στο Δήμο Νάξου όλα βαίνουν καλώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθυστέρησης ή δεν έχει ενταχθεί κανένα έργο και κατα συνέπεια δεν γίνεται λόγος. Με μία πρώτη ανίχνευση αντιλαμβάνεται κανείς, με πολύ θλίψη ότι ούτε ένα έργο στο ΕΣΠΑ  δεν υπάρχει τουλάχιστον απο το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Ας διαβάσουμε όμως παρακάτω την επιστολή Μαχαιρίδη με όλους της τους αποδέκτες για να αντιληφθούμε καλύτερα τα πιο πάνω σχόλια.
Σ.Σ.:Μην αναζητήσετε υπεύθυνους γιατί θα χαθείτε στο "Απειρον" και άν επιμείνετε ίσως να βρείτε και το μπελά σας. Γ... το μπελά τους!!
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗ:

ΘΕΜΑ:
Επίσπευση της διαδικασίας υλοποίησης ανενεργών έργων που έχουν ενταχθεί σε Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ
Σχετ.:
Τα με Α.Π. 35819/ΕΥΣ 4159/09.08.2012 και 12418/ΕΥΣ 1877/14.03.2012 έγγραφα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, περί «Ενεργειών εξυγίανσης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ», που δεν σας έχουν κοινοποιηθεί.

Σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, προκειμένου να συμβασιοποιηθούν το ταχύτερο δυνατόν τα έργα αρμοδιότητάς σας που είναι ενταγμένα σε Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ και παραμένουν ανενεργά (δηλ. δεν έχουν υπογραμμένη σύμβαση μετά την παρέλευση εξαμήνου από την ημερομηνία ένταξής τους).
Επισημαίνουμε ότι λόγω της υπερδέσμευσης που έχει δημιουργηθεί ως προς τους πόρους που αντιστοιχούν στην Περιφέρειά μας από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 (η οποία αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 204%) και του ότι η εξυγίανση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ συνδέεται με τις υποχρεώσεις του μνημονίου, τα έργα που δεν θα συμβασιοποιηθούν άμεσα ή δεν θα υπάρξει επαρκής αιτιολόγηση από την πλευρά σας για τη μη συμβασιοποίησή τους, θα απενταχθούν από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Παρακαλούμε για την ενημέρωση της Υπηρεσίας μας σχετικά με την εξέλιξη συμβασιοποίησης των έργων αρμοδιότητάς σας έως τις 18.09.2012, ώστε στη συνέχεια να ενημερώσουμε το αρμόδιο Υπουργείο έως τις 20.09.2012.
Τα στελέχη της ΕΔΑ είναι στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφόρηση.
Εσωτερική διανομή:
-     Γραφείο Περιφερειάρχη
-     Γραφείο ΕΔΑ Ν. Δωδ/σου
-     Μονάδα Β’
-     Πρ/νο ΕΔΑ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ


Πίνακας Αποδεκτών
    Δήμο Άνδρου
  • Δήμαρχο, κ. Ι. Γλυνό
  • Τεχνική Υπηρεσία, Πρ/νο κ. Κ. Κλάρα

    Δήμο Αστυπάλαιας
Δήμαρχο, κ. Π. Κονταράτο

    Δήμο Κω
  • Δήμαρχο, κ. Κ. Καΐσερλη
  • Τεχνική Υπηρεσία, Πρ/νη κα Εφ. Αναγνωστίδου

    Δήμο Λειψών
Δήμαρχο, κ. Μπ. Σπύρου

    Δήμο Μυκόνου
  • Δήμαρχο, Α. Κουσαθανά - Μέγα
  • Τεχνική Υπηρεσία, Πρ/νο κ. Στ. Μαντζιβή

    Δήμο Νισύρου
Δήμαρχο, κ. Ν. Καρακωνσταντίνο

    Δήμο Πάρου
  • Δήμαρχο, κ. Χ. Βλαχογιάννη
  • Τεχνική Υπηρεσία, Πρ/νη κα Ι. Μπασούλου

    Δήμο Ρόδου
  • Δήμαρχο, κ. Ε. Κουσουρνά
  • Τεχνική Υπηρεσία, Πρ/νο κ. Θ. Κολιάδη

    Δήμο Σύρου-Ερμούπολης
  • Δήμαρχο, κ. Ι. Δεκαβάλλα
  • Τεχνική Υπηρεσία, Πρ/νο κ. Σ. Μπούσια

    Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου
  • Πρόεδρο, κ. Ε. Κουσουρνά
  • Δ.Τ.Υ., Αν. Πρ/νη κα Μ. Δεληγιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: