Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ - Δήλωση του Μανώλη Γλέζου για τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής, στην Πάρο, εκ μέρους της Κυβέρνησης

Ο Μανώλης Γλέζος είχε αναδείξει ένα πρόβλημα φοροδιαφυγής που γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι των νησιών μας, αλλά που ευσχήμως συγκαλύπτεται από αρμόδιες αρχές αλλά και πολιτες που σιωπούν. Μετά τα γεγονότα της Υδρας και τις διαφορετικές φωνές που ακούστηκαν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ο "Νώλης" επανέρχεται επιλέγοντας το κατάλληλο timing για να ... ταπώσει στην  κυριολεξία τους ιθύνοντες. 
Δήλωση του Μανώλη Γλέζου Βουλευτή Επικρατείας για τη συνεχιζόμενη συγκάλυψη της φοροδιαφυγής εκ μέρους της Κυβέρνησης
Εδώ και ένα χρόνο έχω καταγγείλει ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πάρου και δημοσίως ότι έχουν κατασκευαστεί 1300 πολυτελείς κατοικίες ιδιοκτησίας αλλοδαπών, οι οποίες ενοικιάζονται μέσω διαδικτύου 750 ευρώ ημερησίως. Το ΣΔΟΕ δεν έχει ακόμα επέμβει. Η φοροδιαφυγή στην πιο ακραία μορφή της. Μήπως επειδή η κυβέρνηση συγκαλύπτει ζητήματα όπως αυτό, αποφάσισε να καταφύγει σε εκστρατείες τύπου Ύδρας;
20/8/2012 TO ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

1 σχόλιο:

to_vima_naxos είπε...

Σχόλιο Ισιδώρου Νερούτσου
Έχει πλέον αποδειχθεί, ότι το κύριο βάρος της άμεσης και έμμεσης φορολογίας το φορτώνονται μισθωτοί, ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, έντιμοι μικρομεσαίοι, που γι’αυτό τον λόγο, συν την μείωση της καταναλωτικής πίτας, τους έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, ακόμα και άνεργοι. Οι κατηγορίες αυτές των πολιτών, στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν έχουν και έστω και εάν ήθελαν, δεν μπορούν να αποκρύψουν απολύτως τίποτα. Αυτοί πληρώνουν εις ολόκληρο τον ΦΠΑ και τους άλλους φόρους. Η μη απόδοση του ΦΠΑ οφείλεται σε εκείνους που τον εισπράττουν και δεν τον αποδίδουν.
Ο πολίτης πληρώνει ΦΠΑ και υπέρογκους φόρους.
Εκτός από τις παραπάνω καταγγελίες του Μανώλη Γλέζου και εκτός από τους χιλιάδες έχοντες, υπάρχουν και οι χιλιάδες μαύρες ή περίπου μαύρες, επιχειρήσεις ή άτομα, που δεν κόβουν ποτέ αποδείξεις ή κόβουν σπάνια, εισπράττουν μαύρο ΦΠΑ και χρήμα από τον πολίτη, δεν τους ακουμπά η κρίση και είναι οι ίδιοι, που καταφέρονται εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων και των «τεμπέληδων» άνεργων, όπως τους αποκαλούν. Είναι οι ίδιοι, που εκβιάζουν τα νέα παιδιά, για «τσάμπα» εργασία και ανασφάλιστη, ιδιαίτερα τους εποχιακούς.
Οι κυβερνήσεις με τα «σοφά» επιτελεία τους, βρίσκουν εύκολες λύσεις.
Η συνταγή παγία και γνωστή. Μείωση μισθών και συντάξεων, απολύσεις, υπερφορολόγηση της φτώχειας, διάλυση του κράτους, των κοινωνικών υποδομών και των βασικών πυλώνων ανάπτυξης. Αυτό το μεγαλοφυές εγχείρημα το ονομάζουν ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ. Κατά τα άλλα το κράτος διαλυμένο.
Τέτοια εύκολη πολιτική μπορεί να κάνει ο καθένας.
Και υποκριτικά περιμένουν στην γωνία, μήπως δήθεν έρθει κάποιος αφελής επενδυτής για να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Οι «επενδυτές», που δεν υπάρχουν αφελείς, καραδοκούν, να βάλουν στο χέρι, σχεδόν ή εξ ολοκλήρου δωρεάν, τις προσοδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις και όχι μόνο δεν δημιουργούν θέσεις εργασίας, όχι μόνο δεν αυξάνουν τα δημόσια έσοδα, αλλά συμβάλουν στην αύξηση της ανεργίας, στην αύξηση του ελλείμματος, στην αύξηση των δανειακών υποχρεώσεων. Παράδειγμα το υγιές τμήμα της αγροτικής τράπεζας, που πωλήθηκε, όπως λένε 95.000.000 Ευρώ, την στιγμή που μόνο τα κόμματα του μνημονίου χρωστούν στην ίδια τράπεζα 200.000.000 Ευρώ.
Με τους όρους αυτούς την τράπεζα την έπαιρνα κι’εγώ.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι δεν έχουν πλέον να πληρώσουν τους παράνομους και μονόπλευρους φόρους που τους φορτώνουν. Τα ταμεία τα έχουν διαλύσει, λόγω κουρέματος των αποθεματικών τους, λόγω ανασφάλιστης «μαύρης» εργασίας και λόγω ανεργίας.
Η λύση είναι η δίκαιη φορολόγηση όλων. Όχι εγώ ο συνταξιούχος, ο άνεργος, ο φτωχός, να πληρώνω περισσότερο φόρο από τους χλιδάτους, που πολλές φορές κάνουν και προκλητική επίδειξη πλούτου και εγώ-εμείς να νιώθουμε μαλ..ες.
Να καθιερωθεί, για όλους το περιουσιολόγιο, όπως ακριβώς το περιγράφει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ. Να δηλώνουν το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Να φορολογούνται όλοι με δικαιοσύνη σύμφωνα με το σύνταγμα. Αν δεν τα δηλώνουν όλα, το αδήλωτο σκέλος της περιουσίας να δημεύεται.
Να δούμε βγαίνουν τα λεφτά ή όχι; Γλιτώνουμε την πτώχευση ή όχι;
Εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο το δεχόμαστε, αλλά το ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ. Όπως απαιτούμε και την εφαρμογή του προγράμματός του, που συνεχώς πρέπει ανάλογα με τις περιστάσεις να βελτιώνεται, προς όφελος της κοινωνίας.