Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Ισχυρός σεισμός μεταξύ Ρόδου - Τουρκίας


Την 10-6-2012/15.44 σημειώθηκε σεισμική δόνηση 5,8 της κλίμακας Rihter, μεγάλης διάρκειας, που προερχόταν από απόσταση 489 χλμ. ΑΝΑ της Αθήνας, με επίκεντρο δόνησης το θαλάσσιο χώρο 59 χλμ. Α της Ρόδου. Μέχρι στιγμήςδεν αναφέρθηκαν ανθρώπινα θύματα ή ζημίες. Σύμφωνα με την Κυπριακή ιστοσελίδα http://www.ikypros.com αναφέρεται ότι:

Φωτογραφία από τον σεισμό του
Οκτωβρίου 2011 στην Τουρκία
Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, σημειώθηκε γύρω στις τέσσερις το απόγευμα στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρόδου και Τουρκίας. Το Ρόιτερ μετέδωσε ότι από το σεισμό τραυματίσθηκαν έξι Τούρκοι, οι οποίοι πανικόβλητοι πήδηξαν από τα παράθυρα των σπιτιών τους.
Το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι της Τουρκίας ΝΤV μετέδωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ και έγινε στα ανοικτά των ακτών της νοτιο-δυτικής Τουρκίας, στην επαρχία Μούγκλα. Εξάλλου, το ΑΠΕ μετέδωσε ότι ο σεισμός σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ρόδου και έγινε, επίσης, αισθητός στην Κω, στο Καστελόριζο και στη Σύμη. Το επίκεντρό του ήταν 73 χιλιόμετρα ανατολικά του νησιού και σε βάθος 37 χιλιομέτρων.
Η Διευθύντρια του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης Ελένη Μορισσό δήλωσε στο ΡΙΚ  ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Το ΑΠΕ μετέδωσε ότι λίγα λεπτά αργότερα, ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση, στην ίδια περιοχή, μεγέθους 5,5 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: