Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

"Υπάρχει ελπίδα" άρθρο του Μανώλη Κρητικού


Είναι γεγονός ότι τους τελευταίους μήνες έγιναν μεγάλες ανατροπές στην δύναμη των πολιτικών κομμάτων. Αυτό συμβαίνει γιατί έγινε το απίθανο, τα κυβερνητικά πολιτικά κόμματα ενοχοποίησαν τον Έλληνα Πολίτη χωρίς περιορισμό για το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Το ζήσαμε και αυτό.
Τα κόμματα αποποιήθηκαν την ευθύνη τους και φόρτωσαν την κακοδιαχείριση και τα ελλείμματα στους πολίτες. Τρία ερωτήματα που δεν έχουν απαντηθεί είναι:
υπάρχουν νομικές ευθύνες σε αυτούς που κυβέρνησαν την χώρα τα τελευταία χρόνια; Είναι δυνατόν να αγνοήσουμε τις ευθύνες των πολιτικών για τα δύσκολα μονοπάτια που έβαλαν την χώρα; Είναι τυχαίο που ελάχιστες πολιτικές δυνάμεις προεκλογικά απαντούν στα παραπάνω δύο ερωτήματα;
Παρόλα αυτά υπάρχει ελπίδα, στην παρακάτω ιστοσελίδα υπάρχει μια αισιόδοξη πραγματική απάντηση που δείχνει ότι ο Ελληνικός λαός, αν και δεν έχει πολιτικές ηγεσίες που μπορούν να ανταποκριθούν στις κρίσιμες περιστάσεις που οι ίδιες οι πολιτικές δυνάμεις δημιούργησαν, μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του ισοδύναμο Ευρωπαίο πολίτη.
http://www.scimagolab.com/blog/wp-content/uploads/2012/04/forecasting-ex...
Στον πίνακα που περιέχεται στην ιστοσελίδα, εμφανίζεται ο αριθμός των επιστημονικών δημοσιεύσεων που δημοσιεύονται ανά κράτος. Στον πίνακα η Ελλάδα κατατάσσεται στην 25η θέση παγκοσμίως σε έρευνα επταετίας (2003-2010). Είναι βέβαιο ότι στις δύσκολες συνθήκες έρευνας που υπάρχουν στην Ελλάδα αυτός είναι ένας άθλος. Η εικόνα που δίνει η Ελλάδα σε αυτόν τον πίνακα δεν έχει καμία σχέση με αυτό τον διασυρμό που ζει σήμερα η ελληνική κοινωνία.
Κάνοντας αναγωγή της παραγωγικότητας των δημοσιεύσεων ως προς τον πληθυσμό μιας χώρας τα αποτελέσματα παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και δικαιολογούν ότι σε αυτή την χώρα υπήρξαν και Κυβερνήτες όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κώστας Σημίτης. Τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμα καλύτερα, αν στον υπολογισμό υπολογίσουμε και τις πιστώσεις που διατίθενται στην Ελλάδα σε σχέση με τα άλλα κράτη. Στην συνέχεια βλέπουμε ενδεικτικά την θέση της Ελλάδας:
Αριθμός δημοσιεύσεων ανά 1000 κατοίκους για το 2012
1. Ελβετία 3,5
6. Καναδάς, Αγγλία 2,0
8. Αμερική, Γερμανία 1,5
9. Ελλάδα 1,3

10. Ιταλία 1,1
11. Ιαπωνία 0,9
17. Κίνα, Ρωσία 0,2
18. Ινδία 0,06
Δηλαδή, είμαστε μπροστά από Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Ρωσία και Ινδία και μία θέση πίσω από Αμερική και Γερμανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: