Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Παρουσίαση βιβλίου του κ. Σταύρου Σταυρόπουλου

    Τα  Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011 το απόγευμα έγινε στον προαύλιο (και εκπληκτικό σε θέα και υποβλητικότητα) χώρο του Ενετικού Μουσείου Νάξου έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα, ποιητή και δημοσιογράφου κ. Σταύρου Σταυρόπουλου με τίτλο «Πιο νύχτα δεν γίνεται» (από τις εκδόσεις «ΟΞΥ»), ένα αξιόλογο στο περιεχόμενο έργο πεζογραφικό αλλά έμμεσα πολύ ποιητικό που δίνει αφορμή σε ρεμβασμούς, στοχασμούς, και προβληματισμούς.
    Σημειώνουμε ότι ο κ. Σταύρος Σταυρόπουλος (γεννήθηκε στο Μοσχάτο της Αττικής το 1961) διατηρεί τα τελευταία χρόνια μόνιμη στήλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» στο ένθετο «Βιβλιοθήκη», ενώ δημοσιεύει τακτικά κείμενα στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο. Έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα δέκα βιβλία του, ποίησης και πεζογραφίας. Από τους πεζογράφους θεωρείται ποιητής και από τους ποιητές πεζογράφος. Η παρουσία του στη Νάξο είναι σημαντικό γεγονός για το νησί μας.
    * Θέλουμε να τονίσουμε με την ευκαιρία αυτή τη συμβολή τού (υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Καραβία) Ενετικού Μουσείου της Νάξου στην πολιτιστική και τουριστική προβολή του τόπου μας με τις ποιοτικές καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνει, τις οποίες εκδηλώσεις σχεδόν καθημερινά κατά τη θερινή-φθινοπωρινή περίοδο παρακολουθούν δεκάδες Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες του τόπου μας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κλασσική μουσική, όπερα-οπερέτα, ελληνικά λαϊκά τραγούδια, αλλά και νησιώτικη παραδοσιακή μουσική με τοπικό συγκρότημα και χορό από ομάδα χορευτών με παραδοσιακές στολές του νησιού μας κλπ. Οι δραστηριότητες αυτές συμπληρώνονται με εκθέσεις έργων ζωγραφικής, φωτογραφίας και των πολύτιμων αντικειμένων της λαϊκής τέχνης του παρελθόντος που εκτίθενται στους εσωτερικούς χώρους του Μουσείου, ενός σπουδαίου παλιού αρχοντικού κτιρίου της Νάξου.
    Αξίζουν συγχαρητήρια στους υπευθύνους του  Ενετικού Μουσείου Νάξου. 
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: