Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Όλα τα χε η Μαριωρή


Πως γίνεται και  όλα τα περίεργα  συμβαίνουν στην  Σχοινούσα; τυχαίο! Δεν νομίζω.                 Οι αυτοδιοικητικές  εκλογές του Νοεμβρίου  έγιναν κανονικά  στην Σχοινούσα  για την Περιφέρεια και για τον Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.                                         
                                  Για το Δήμο  Νάξου και Μικρών  Κυκλάδων
   Η παράταξη του  κυρίου Μαργαρίτη  Εμμανουήλ ΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΔΡΑΣΗ    πήρε  στην Σχοινούσα 65 ψήφους  και εξέλεξε ως πρώτος συνδυασμός 3 συμβούλους                                                                                         
1 Γεώργιος Γρίσπος του Μιχαήλ             ψήφοι   32                                                                  
2 Κωνσταντίνος Χρύσος του Ιωάννου   ψήφοι   28                                                                    
3 Πολίτου Σοφία του Αλεξάνδρου          ψήφοι 18
Η παράταξη του κυρίου Νικολάου Μαράκη ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ  πήρε  στην Σχοινούσα 83 ψήφους και εξέλεξε, ως δεύτερος συνδυασμός                   2 συμβούλους.
 1 Μιχαήλ Σιγάλας του Γεωργίου              ψήφοι    51                                                                             2 Θεοδόσιος  Σκαρλάτος του Ιωάννου    ψήφοι   29
Το  πρωτοδικείο Νάξου  εξέδωσε αποτελέσματα στις 10 Νοεμβρίου 2010 και για την Δημοτική Κοινότητα Σχοινούσας, ανέγραψε στον πίνακα μηδέν σταυρούς προτίμησης για όλους τους υποψηφίους συμβούλους, για την δημοτική Κοινότητα. Ευνόητο είναι ότι κανείς δεν εποπτεύθηκε ότι το λάθος αυτό του πρωτοδικείου θα είχε συνέπειες για τους επιτυχόντες υποψηφίους , που θεώρησαν αυτονόητη και άκακη παράληψη  και κανένας δεν υπέβαλε ένσταση.                                                                                                                                                        Έτσι όλως φυσιολογικώς σαν να μην έγινε τίποτα και «απολύτως Νομίμως» παραβιάστηκε η θέληση των πολιτών και κλήθηκαν να ορκιστούν, με αλφαβητική σειρά, όπως και έγινε υποψήφιοι αποτυχόντες, εκτός από τον Γεώργιο Γρίσπο, ο οποίος είναι ο μόνος από τους ορκισθέντες επιτυχών.                                                                                            
Απορία όμως προκαλεί το γεγονός ότι οι αποτυχόντες και ορκισθέντες σύμβουλοι, δεν σκέφτηκαν άραγε,  ότι δεχόμενοι την ορκωμοσία, παραβίασαν την δεοντολογία και την αξιοπρέπεια τους, αφού γνώριζαν πολύ καλά ότι στην πραγματικότητα δεν εκλέχθηκαν, εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του πρωτοδικείου και ενήργησαν έτσι εις  βάρος των συμπατριωτών τους. Θέλω να πιστεύω ότι ενήργησαν καλοπροαίρετα και εύκολο είναι να επανορθώσουν, υποβάλλοντας αμέσως την παραίτησή τους. Έτσι και μόνο έτσι θα αρθεί μια καταφανής αδικία.                                      Ανεξάρτητα όμως από την βούληση των ορκισθέντων, υπάρχει και το  οργανωμένο Κράτος, που οφείλει να αποκαταστήσει την λαϊκή εντολή.
                               21 Δεκεμβρίου 2010                Ισίδωρος Νερούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια: