Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Βράβευση επιτυχόντων σε ΑΕΙ-ΤΕΙ Ναξίων μαθητών

    Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου Νάξου «Ιάκωβος Καμπανέλλης», κατά την οποία η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας βράβευσε τους αποφοίτους των Λυκείων της Νάξου επιτυχόντες (τον παρελθόντα Αύγουστο) στα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας.
    Η εκδήλωση αυτή που έγινε με την  παρουσία και την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου  Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικου είναι η δέκατη παρόμοια που γίνεται από την Ι. Μητρόπολη της περιοχής μας.
    Το  αμφιθέατρο του Δημαρχείου ήταν ασφυκτικά γεμάτο από κόσμο, επιτυχόντες, γονείς, λοιπούς συγγενείς και άλλους συντοπίτες μας. Μετά την εισαγωγική ομιλία του συντονιστή της εκδήλωσης κ. Γιώργου Σέργη, μίλησε και απηύθυνε συμβουλές προς τους νέους ο Μητροπολίτης μας κ. Καλλίνικος. Επίσης χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης και εκ μέρους των εκπαιδευτικών ο Υποδιευθυντής του Γενικού Λυκείου (Χώρας) Νάξου κ. Γιάννης Γιοσμάς και ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Νάξου κ. Νίκος Βλησίδης, ενώ μίλησε και ένας από τους επιτυχόντες νέους (ονόματι Ψαρράς).
    Στη συνέχεια έγινε η απονομή των  βραβείων από τον Σεβασμιώτατο και από άλλους.
    Στο τέλος δόθηκε δεξίωση (πρόχειρο γεύμα  και αναψυκτικά) στον χώρο υποδοχής (φουαγιέ) του Δημοτικού Θεάτρου.
    Ήταν  για μια αξιόλογη εκδήλωση (και μέσα σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα). γιατί επιβράβευσε και επιβραβεύει κάθε χρόνο (ως θεσμός) την προσπάθεια των μαθητών που μοχθούν και αγωνίζονται και σε προηγούμενες τάξεις αλλά ιδίως στην Γ΄ Λυκείου καθώς και των γονέων και κηδεμόνων τους και βέβαια και των εκπαιδευτικών των Σχολείων. Ένας καρποφόρος μόχθος που είχε τα θετικά αποτελέσματά του αποτελεί αυτή η επιτυχία των νέων μας και είναι μια ελπίδα για το μέλλον και για την ιδιαίτερη πατρίδα μας και τον τόπο μας γενικά και για την υπηρέτηση της επιστήμης. Και η Εκκλησία μας θεωρώντας ότι η επιστήμη είναι ένας ευγενής και σπουδαίος στίβος που συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη των ανθρώπων και στην πνευματική τους άνοδο, δικαίως βραβεύει κάθε χρόνο τους νέους του τόπου μας στην αρχή της επιστημονικής τους σταδιοδρομίας. 
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: