Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Εορταστική εκδήλωση στη Βίβλο

    Μια ενδιαφέρουσα επίκαιρη εορταστική εκδήλωση (χριστουγεννιάτικη-πρωτοχρονιάτικη-Θεοφανείων) με κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά του χωριού, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2010 το απόγευμα στις Τρίποδες της Νάξου. Διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βίβλου στην αίθουσα των εκδηλώσεών του δίπλα στον Ι. Ναό.
    Παρέστησαν  ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ. Καλλίνικος, ο διάκονος π. Νικόλαος Βλασερός, ο  Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Μανώλης Μαργαρίτης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Τοτόμης Πρωτονοτάριος και Μανώλης Πολυκρέτης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βίβλου κ. Αντώνης Σοφικίτης και άλλοι τοπικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του ΚΑΠΗ του Δήμου Νάξου κ. Γιάννης Λογαράς και ο Γραμματέας του ΚΑΠΗ κ. Νικόλαος Σκουλάτος, ο δικηγόρος και ερευνητής της τοπικής ιστορίας κ. Ιάκωβος Ναυπλιώτης, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Βίβλου κ. Χρήστος Σκάρκος και ο πρώην Διευθυντής του ίδιου Σχολείου κ. Λουκάς Κατσιούλης, η καθηγήτρια κ. Μαρία Λαγογιάννη-Χαμπίμπη και άλλοι εκπαιδευτικοί, ο Διευθυντής του Καταστήματος Νάξου της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος κ. Αντώνης Μαράκης, ο ιεροψάλτης Τριπόδων κ. Εμμανουήλ Δημητροκάλλης και εκκλησιαστικοί επίτροποι και πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας, γονείς και λοιποί συγγενείς και συντοπίτες των παιδιών που έπαιρναν μέρος στις δραστηριότητες της εκδήλωσης και παιδιών που βραβεύτηκαν για την βαθμολογική επίδοσή τους σε Σχολεία που φοίτησαν ή φοιτούν.
    Η εκδήλωση περιλάμβανε απαγγελίες ποιημάτων, θεατρικά δρώμενα (σκετς) και απόδοση ύμνων και τραγουδιών (κυρίως χριστιανικού περιεχομένου) από χορωδία παιδιών (μαθητών Σχολείων και του Κατηχητικού), απονομή βραβείων σε αριστούχους μαθητές Γυμνασίου ή Λυκείου κατοίκων του χωριού. Ακόμη, αναγνώστηκε επίσης ποίημα θρησκευτικού περιεχομένου του αειθαλούς ιεροψάλτη Τριπόδων κ. Μάρκου Σκουλάτου Επίσης έγινε από τον Μητροπολίτη κ. Καλλίνικο η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πνευματικού Κέντρου της Βίβλου. Γυναίκες του χωριού πρόσφεραν ευγενικά για την εκδήλωση βασιλόπιτες που κατασκεύασαν οι ίδιες και τις οποίες έκοψε ο κ. Καλλίνικος και κομμάτια τους προσφέρθηκαν (καθώς και αναψυκτικά) στους παρευρισκομένους..
    Ήταν  μια εκδήλωση αξιόλογη που άφησε  πολύ καλές εντυπώσεις και δείχνει τη δραστηριότητα και τις επωφελείς πρωτοβουλίες του Πνευματικού Κέντρου Βίβλου και ιδιαίτερα του Προέδρου του ιερέα πατρός Εμμανουήλ Σκουλάτου και των συνεργατών του (μεταξύ των οποίων και της συζύγου και των παιδιών του) και του Κατηχητικού Σχολείου του χωριού. Μια αξιέπαινη και αξιομίμητη δράση, εποικοδομητική για τη νεολαία του χωριού που γίνεται ακόμη πιο σπουδαία σήμερα σε καιρούς αντιπνευματικούς, σε εποχές ατομικισμού, ευδαιμονισμού και πολλών απειλών για τους νέους ανθρώπους.
    Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: