Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

Συγκέντρωση της Δημοτικής Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας»


Την περασμένη Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, στη Σχολή Ουρσουλινών, η Δημοτική Κίνηση Νάξου και Μικρών Κυκλάδων «Πολίτες για τη Νησιά μας», με επικεφαλής τη ιατρό κ. Θέκλα Κίζη-Χατζαανδρέου, διοργάνωσε συγκέντρωση των μελών της, στην οποία πήραν μέρος και δημότες, όπως εκπρόσωποι των Οικολόγων-Πρασίνων της Νάξου. Κατά τη συνάντηση αυτή εξετάστηκε ιδιαίτερα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί της Νάξου, που είναι σοβαρότατο πρόβλημα. Αναπτύχθηκαν απόψεις και εξετάστηκαν θέματα, όπως «Ανακύκλωση», «Ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων», «Κομποστοποίηση», ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ, ΧΑΔΑ  κλπ.
Κρίθηκε αναγκαία η ενημέρωση των δημοτών, με διοργάνωση ευρείας λαϊκής συγκέντρωσης για ανάπτυξη των απόψεων της Κίνησης, αλλά και με συμμετοχή ειδικών επιστημόνων για περαιτέρω εξέταση των θεμάτων αυτών, καθώς και να είναι συμμέτοχος ο λαός στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που τον απασχολούν.
Η Νάξος θα ωφεληθεί πάρα πολύ, αν τα ζητήματα του τόπου εξετάζονται συστηματικά και πολύπλευρα και με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων αλλά και των δημοτών σε ανοικτές λαϊκές συνελεύσεις και είναι αξιοσημείωτη προς την κατεύθυνση αυτή η προαναφερθείσα πρωτοβουλία της Κίνησης «Πολίτες για τα νησιά μας» και θα είναι πολύ σημαντικό αν θα γίνονται ανάλογες δραστηριότητες και από τις υπόλοιπες δημοτικές κινήσεις και βέβαια και από τη δημοτική αρχή της περιοχής μας.

Γιάννης Λογαράς

Δεν υπάρχουν σχόλια: