Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

ΑΜΠΕΛ....ΣΟΦΙΕΣ Φ.68

Οι νεόκοποι

Δύο νεόκοποι πολιτικοί έχουν εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό στη Νάξο, επιθυμώντας να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις। Κοινά χαρακτηριστικά τους, η Απεραθίτικη καταγωγή και η κοινή πολιτική τους στέγη, το ΠΑΣΟΚ. Το όψιμο ενδιαφέρον τους για τη Νάξο και η μάχη που δίνουν για να αποκτήσουν πλεονεκτική θέση, ο ένας έναντι του άλλου, τους έχουν οδηγήσει σε πρακτικές που αποκαλύπτουν άγχος, απειρία και πολιτική ανωριμότητα. Στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές πάντως έκαναν και οι δύο αυτό που τους όριζε η Απεραθίτικη καρδιά τους, στηρίζοντας τον Γιάννη Μπαρδάνη. Τώρα;!!!


Συνάντηση χωρίς δεσμεύσεις

Δεκτή θα κάνει όπως μαθαίνουμε, ο Θανάσης Γρυλλάκης την πρόσκληση του Νίκου Μαράκη αλλά και του Γραμματέα της Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Νάξου για συνάντηση μεταξύ τους. Όμως πρόθεση του Θανάση είναι να συνεχίσει τον αγώνα που ξεκίνησε χωρίς να συμμετέχει στις κομματικές διαδικασίες για την επιλογή υποψηφίου Δημάρχου.

Άλλωστε μια τέτοια ενέργεια θα ήταν αντιφατική προς τις εξαγγελίες του περί αδέσμευτου συνδυασμού।


Θα δείξει …

Αλβανικής καταγωγής υποψήφιο θα έχει στον συνδυασμό του ο Μανώλης Μαργαρίτης από όσα μαθαίνουμε। Πολύ πιθανόν είναι, το «φαινόμενο» να επαναληφθεί και με τους άλλους υποψήφιους συνδυασμούς, αφού στη Νάξο προβλέπεται να ψηφίσουν περί τους 750 οικονομικούς μετανάστες. Οι ερχόμενες εκλογές αποκτούν και αυτή την ενδιαφέρουσα διάσταση, αφού με το νέο νόμο θα επιτρέπεται στους μετανάστες που μένουν μόνιμα περισσότερα από πέντε χρόνια στην Ελλάδα, να εκλέγουν και να εκλέγονται. Αυτό βέβαια απαιτούν οι Δημοκρατικές και προσωπικές ελευθερίες, αλλά αν αυτό θα συμβάλλει σε μια ουσιαστική αναβάθμιση του κύρους των εκλογών και των οργάνων που θα εκλεγούν, θα δείξει ….!!!


Το λόμπυ

Ισχυρό Νεοδημοκρατικό Απεραθίτικο λόμπυ βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα και εγρήγορση. Έχουμε και αυτή την παράμετρο στις δημοτικές μας εκλογές. Ας τους χαρίσουμε λοιπόν από τη στήλη μας δύο έμμετρα δίστιχα:

Οι Απερα-θίτες θέσει

Νά-βγουσι στη πρώτη θέση

Πάρτα τα ψηφάκια όλα

Μανωλάκη του Νικόλα


Κομματαρχική αλαζονεία

Με διαρκής διορισμούς ημετέρων σε συμβούλια και νομικά πρόσωπα, μεταθέσεις φαντάρων και απονομή χρισμάτων πάσης φύσεως, η παρέα του βουλευτή που κυβερνάει τη Νάξο επιδεικνύει την αλαζονεία που ταιριάζει απόλυτα στον πρώην μέντορα του, Άκη.

Έτσι είναι η πολιτική। Με γνώμονα το προσωπικό όφελος και αγνοώντας κάθε συλλογική, διάφανη και δημοκρατική λειτουργία περιχαρακώνουμε τους «δικούς» μας και στη λογική του «διαίρει και βασίλευε», πετυχαίνουμε με ακραία Μακιαβελική νοοτροπία τους στόχους μας. Συγχαρητήρια

..άκη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: