Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Λαμπρός εορτασμός της Υπαπαντής στη Νάουσα – Εντυπωσίασε η Φιλαρμονική της Ερμούπολης


(Φωτό + Βίντεο) ΔΕΥΤΕΡΑ, 02 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 
Με μεγάλη λαμπρότητα και τις δέουσες τιμές, γιορτάστηκε στη Νάουσα της Πάρου το πρωί της Δευτέρας 2 Φεβρουαρίου η γιορτή της Υπαπαντής του Κυρίου. Μια γιορτή η οποία τιμάται σε ανάμνηση του θρησκευτικού γεγονότος της έλευσης του μικρού Χριστού σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του στο ναό των Ιεροσολύμων.
Στο ιερό ναό της Παντάνασσας στη Νάουσα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παροναξίας κ.κ. Καλλίνικου, τελέστηκε η πανηγυρική λειτουργία παρουσία πλήθους κόσμου, του Δημάρχου Πάρου κ. Κωβαίου, δημοτικών συμβούλων και τοπικών αρχών.
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας στα σοκάκια της Νάουσας υπό τη μουσική συνοδεία της Φιλαρμονικής της Ερμούπολης Σύρου η οποία τίμησε με την παρουσία της τον εορτασμό της Νάουσας. Η Φιλαρμονική της Ερμούπολης η οποία απαρτίζονταν από σαράντα τέσσερα μέλη, εντυπωσίασε πραγματικά τον κόσμο που παραβρέθηκε στη γιορτή με την έξοχη μουσική παρουσία της. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η Φιλαρμονική ταξίδεψε για μια ημέρα στην Πάρο λαμπρύνοντας τη γιορτή της Υπαπαντής στη Νάουσα δίνοντας τη χαρά στον κόσμο να απολαύσει τις εξαιρετικές μουσικές εκτελέσεις της.
Επίσης, όταν η πομπή της λιτάνευσης διήλθε από το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο άτυχος δολοφονηθείς συμπολίτης μας Δημήτρης Μίχας, σταμάτησε, και τελέστηκε στο σημείο επιμνημόσυνη δέηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: