Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 2-2-2015

Την Παρασκευή είδαμε πως κινήθηκε το εκλογικό σώμα στην ορεινή Νάξο με τον ΣΥΡΙΖΑ και δη τον κ. Μανιό να έχει το προβάδισμα… Σήμερα, θα προχωρήσουμε σε μία ακτινογραφία στην πεδινή Νάξο (τον άλλοτε ποτέ Δήμο Νάξου) και τις Μικρές Κυκλάδες, όπου η Νέα Δημοκρατία και ο Γιάννης Βρούτσης αποδείχτηκε ότι έχουν δυνατές ρίζες και βέβαια εδώ βλέπουμε και το ΠΑΣΟΚ να αντέχει αλλά και να εμφανίζεται δυναμικά το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μόλις δύο εκλογικά κέντρα όπου πέρασε το 40% (βλ. Κινίδαρος και Σαγκρί) ενώ η Νέα Δημοκρατία είχε πέντε αντίστοιχα εκλογικά κέντρα με +40% και βέβαια τα Κουφονήσια όπου
σημείωσε και την καλύτερη επίδοσή της με 56,4%. Για το ΠΑΣΟΚ τέσσερα εκλογικά κέντρα (χωριά) του έδωσαν το +10%, η Χρυσή Αυγή είχε το καλύτερο ποσοστό της στις Εγγαρές και το ΚΙΔΗΣΟ του Παπανδρέου κινήθηκε στο όριο του 9% σε Αγερσανί και Γλινάδο.
Βρούτσης
Περνάμε όμως σε ατομικό επίπεδο που είναι άλλωστε και το πλέον ενδιαφέρον και συναντάμε τρία …κουλούρια που προκαλούν αίσθηση. Τι εννοούμε κουλούρι; Επιστροφή στα παιδικά μας χρόνια όπου δεν ήταν λίγοι οι γονείς που πειράζοντας τα παιδιά τους σε περίπτωση χαμηλών βαθμών στο δημοτικό έλεγαν «πήρες κουλουράκι στη βαθμολογία»… Κι το κουλουράκι δεν ήταν πάντα το …μηδέν ή το τίποτα. Και θα κάνουμε την αναφορά σε δύο εκλογικά κέντρα με την αρωγή των αποτελεσμάτων που έχουμε πάρει από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και ενδεχομένως το Πρωτοδικείο να έχει διαφορετική άποψη. Όμως, η ανάλυση γίνεται με τα στοιχεία αυτά. Και στο Γυμνάσιο Νάξου και δη στο 2ο εκλογικό τμήμα συναντάμε τον υπουργό Γιάννη Βρούτση να μην έχει πάρει ούτε μία ψήφο. Ναι σωστά διαβάζετε. Βρέθηκε εκλογικό κέντρο όπου οι εκλογείς δεν του έδωσαν καμία ψήφο σε σύνολο μάλιστα 123 ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας. Μεγάλος κερδισμένος ο Γιώργος Βακόνδιος που στο συγκεκριμένο τμήμα πήρε 102 ψήφους (!!!) που όμως δεν ήταν αρκετοί να του δώσουν τη 2η θέση πίσω από τον Βρούτση. Η Μονογιού ήταν αυτή που πήρε την 2η θέση έχοντας μάλιστα ηττηθεί μόνο σε Γλινάδο και Σαγκρί από τον κ. Βακόνδιο, συνολικά όμως είχε σχεδόν διψήφιο αριθμό ψήφων. Ο κ. Βρούτσης εκτός από το 2ο τμήμα του γυμνασίου Νάξου είχε ψήφους σε όλα τα εκλογικά κέντρα (συνολικά 26) και τρεις φορές πέρασε το όριο των 100 ψήφων…
Μανιός
Το δεύτερο κουλούρι έρχεται στο άντρο της Νέας Δημοκρατίας, στη Βίβλο και δη στο 2ο τμήμα και το …κουλούρι πηγαίνει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Συρμαλένιο. Και είναι άξιο αναφοράς τα δύο αυτά κουλούρια γιατί δόθηκαν σε ανθρώπους που ήταν ήδη στην Βουλή ενώ αντίθετα σε Μανιό και Συρίγο …κουλούρια δεν είχαμε. Ο κ. Μανιός πήρε ψήφους σε όλα τα εκλογικά κέντρα, η μικρότερη επίδοσή του ήταν στην Δονούσα (4 όπου είχαμε ισοπαλία με τον κ. Συρίγο) ενώ η καλύτερη επίδοσή του ήταν οι 135 ψήφοι στο 4ο τμήμα του Γυμνασίου Νάξου. Εννέα φορές πέρασε το όριο των 100 ψήφων και στην Ηρακλεία είχαμε ισοπαλία με τον κ. Συρμαλένιο (13 ψήφοι).
Βαζαίος
Και το 3ο κουλούρι έρχεται από το Ποτάμι… Ο λόγος για τον Γιώργο Μάριο Βαζαίο, ο οποίος θα έχει να λέει ότι το γνωμικό «ουδείς προφήτης εις το τόπο του» βρήκε στο πρόσωπό του την ιδανική μεταφορά. Στη Νάξο συγκέντρωσε μόλις 181 ψήφους ενώ στο σύνολο των Κυκλάδων είχε περισσότερους από 1000 ψήφους. Που είναι το παράξενο; Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι πλήρωσε το γεγονός ότι ο κύκλος του στη Νάξο αποτελείται από ανθρώπους που είτε πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Νέα Δημοκρατία. Όμως, εκεί που έγινε η διαφορά ήταν στο Σαγκρί. Εκεί όπου βρίσκεται ο Πύργος Βαζαίου ή Μονή του Τιμίου Σταυρού όπως είναι και στο σωστό. Και στο Σαγκρί όπου δραστηριοποιείται ο κ., Βαζαίος δεν πήρε ούτε μία ψήφο…. Από τους υπόλοιπους υποψηφίους και δη Ναξιώτες, ο κ. Βλασερός πήγε πολύ καλά με δεδομένη τη πτώση του ΠΑΣΟΚ και η καλύτερη επίδοσή του εκτός από τα εκλογικά τμήματα της Χώρας, ήταν στο Γλινάδο (56 ψήφοι) ενώ στα δύο χωριά του κάμπου των Εγγαρών (Γαλήνη και Εγγαρές) είχε τη μικρότερη συγκομιδή. Στη κόντρα του ΚΙΔΗΣΟ η Αννα Κοντοπίδη επικράτησε έστω και οριακά του Γιάννη Πολυχρονάκου (Σέργη) πηγαίνοντας πολύ καλά σε Αγερσανί και Γλινάδο.
Ας δούμε αναλυτικά πως ψήφισαν στην πεδινή Νάξο και τις Μικρές Κυκλάδες

Δεν υπάρχουν σχόλια: