Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΡΙΤΗ 13-1-2015

ΟΙ «πρόωρες» στο προσκήνιο. Οι πολιτικές παρατάξεις οι υποψήφιες και αυτές, μοιραία, στο προσκήνιο – επίκεντρο του ενδιαφέροντος του έλληνα ψηφοφόρου.
Οι πολιτικές αναλύσεις οι ατελείωτες και οι προεκλογικές προβλέψεις – προγνώσεις ασφαλώς και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον τούτη την χρονική περίοδο, αφού η επόμενη κυβέρνηση οπωσδήποτε πρέπει να «κλείσει το μάτι» στο μέλλον της! Όμως, για τον δικό μας τον τόπο, ο «πόνος» είναι άλλος. Το μέλλον του – και εκ προοιμίου το ξεκαθαρίζουμε αυτό – άρρηκτα συνδεδεμένο είναι και με το Λιμάνι και με το Αεροδρόμιο!
ΕΝ όψει της επικείμενης κρίσιμης εκλογικής αναμετρήσεως «της 25ης» οι συντοπίτες μας θα κληθούν, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, να κρίνουν προγράμματα, πρόσωπα και… πράγματα. Επιπρόσθετα όμως οφείλουν με την ψήφο τους να «σηκώσουν το γάντι» που η Νάξος τους έχει πετάξει – η Νάξος που εδώ και χρόνια «καίγεται» και για λιμάνι και για αεροδρόμιο. Ασφαλώς και θα «φιλτράρει» την ψήφο του ο Ναξιώτης μέσα από τα κομματικά και άλλα φίλτρα (μνημονιακά και μη) επιτακτική είναι ωστόσο η ανάγκη αυτήν την φορά με την ψήφο του να σηκώσει το «γάντι» που το ίδιο το νησί μας - ο μόνιμος τόπος κατοικίας του έχει, προ πολλού, στην πολιτική σκακιέρα πετάξει.
Ναι! Πρέπει να ψηφίσουμε ΚΑΙ για Λιμάνι ΚΑΙ για Αεροδρόμιο.
Η αυριανή κυβέρνηση οφείλει ΚΑΙ στην Νάξο, πράγματα… Οφείλει να δώσει στο νησί μας τις «ανάσες» εκείνες που θα το σηκώσουν ψηλότερα και θα το καταστήσουν ανταγωνιστικότερο στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων.
ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ;
Να ανοίξουν τα χαρτιά τους επιβάλλεται οι τριάντα ένας υποψήφιοι των πολιτικών παρατάξεων που σε μερικές μέρες από σήμερα φέρονται διατεθειμένες εφόσον (όλες) εκλεγούν να συμπράξουν στην νέα κυβέρνηση.
Τριάντα ένας είναι κατ’ εκτίμησή μας οι υποψήφιοι που πολύ πιθανόν είναι να αποτελέσουν μέλη της επόμενης κυβερνήσεως, λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι το Κ.Κ.Ε. (που θα μπει στην Βουλή) δεν πρόκειται να συμπράξει στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα δώσει η κάλπη της 25 Ιανουαρίου…
ΓΙΑ να αποκτήσει το νησί μας λιμάνι ασφαλές και λειτουργικό απαιτείται χρήμα. Χρήμα και πολιτική βούληση. Όπως χρήμα και πολιτική βούληση απαιτείται για γίνει η πολυπόθητη επέκταση του αεροδρομίου.

Ποιος θέλει; Ποιος μπορεί;

ΤΩΡΑ είναι που πρέπει να μας πουν οι υποψήφιοι βουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙου και ΚΙΝΗΜΑτος Δημοκρατών Σοσιαλιστών πως θα ήθελαν την Νάξο της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αι.

Από το μυαλό του Ναξιώτη ουδείς μπορεί να «ξεκολλήσει» τα δύο προαναφερθέντα υψίστης σημασίας για την πορεία του νησιού μας μέσα στα επόμενα χρόνια κεφάλαια. Θα πάει μεν να ψηφίσει με βάση τα μνημόνια και τα αντιμνημόνια και άλλα πολλά, αλλά αυτήν την φορά θα ψηφίσει ΚΑΙ για λιμάνι ΚΑΙ για αεροδρόμιο. Γι’ αυτό και πρέπει να δεσμευτούν απέναντι στον Ναξιώτη, προεκλογικά, οι τριάντα ένας υποψήφιοι ότι αυτήν την φορά δεν θα απεμπολήσουν το συμφέρον του τόπου μας – δεν θα γυρίσουν την πλάτη στο μέλλον του τόπου μας.

Πολιτική βούληση υπάρχει; Λεφτά υπάρχουν; Ποιος θέλει και ποιος μπορεί;

Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Και πρωτίστως αυτοί που θα... "σταυρωθούν".


Δεν υπάρχουν σχόλια: